Σκωτία: Έντονες αντιδράσεις για τους περιορισμούς στο άνοιγμα των στοιχηματικών πρακτορείων

Τα στοιχηματικά πρακτορεία στην Σκωτία έχουν ανοίξει ξανά τις πύλες τους από τις 29 Ιουνίου (έχοντας παραμείνει κλειστά για περισσότερους από τρεις μήνες) και δέχονται κανονικά πελάτες, αλλά οι υπεύθυνοι αντιδρούν έντονα στους περιορισμούς που έχει θέσει η κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας τις αποφάσεις των αρμοδίων “τρελές”.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση της Σκωτίας έδωσε το πράσινο φως για το άνοιγμα των πρακτορείων επίγειου στοιχήματος, αλλά επέβαλλε και κάποιους αυστηρούς περιορισμούς, μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση καθιστών πελατών και μεταδόσεων αγώνων. Με άλλα λόγια, οι πελάτες των πρακτορείων μπορούν μόνο να τα επισκέπτονται, να τοποθετούν τα στοιχήματά τους και να αποχωρούν.

 

Οι αντιδράσεις των στοιχηματικών πρακτορείων

Οι αντιδράσεις για τα συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα ήταν έντονες από την πρώτη στιγμή και οι περισσότερες στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον επίγειο τομέα έχουν ήδη χαρακτηρίσει την απόφαση εκτός πραγματικότητας. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του John Heaton, προέδρου της Scotbet: “Μου φαίνεται ότι οι περιορισμοί αποφασίστηκαν από άτομα που δεν έχουν πατήσει ποτέ σε στοιχηματικό πρακτορείο. Οι δεκάδες πελάτες που μαζεύονται μπροστά σε μια τηλεόραση για να παρακολουθήσουν τηλεόραση είναι μια εικόνα του παρελθόντος. Σήμερα, οι πελάτες έρχονται, παρακολουθούν έναν αγώνα και φεύγουν. Όλη η κατάσταση είναι τρελή και αποτελεί ένα νέο χτύπημα για μια βιομηχανία που έκανε ό,τι μπορούσε για να αποτρέψει την εξάπλωση της πανδημίας. Ελπίζω ότι, ακόμη και τώρα, η κυβέρνηση θα αλλάξει γνώμη”.

Ανάλογες ήταν και οι αντιδράσεις άλλων εταιρειών στοιχήματος της Σκωτίας. Οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι τα μέτρα είναι, όχι μόνο υπερβολικά, αλλά και εκτός πραγματικότητας, και ζητούν την ακύρωσή τους. Τονίζουν, μάλιστα, ότι η βιομηχανία του επίγειου στοιχήματος συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομία της χώρας και τα νέα οικονομικά προβλήματα που θα προκαλέσουν οι συγκεκριμένοι περιορισμοί (σε συνδυασμό με τα χρέη που έχουν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια του lockdown) θα αναγκάσουν πολλά στοιχηματικά πρακτορεία σε κλείσιμο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.