Τέλος οι στοιχηματικές διαφημίσεις στην κρατική τηλεόραση της Γεωργίας

Η κρατική τηλεόραση της Γεωργίας ανακοίνωσε την απόφασή της να βάλει τέλος στις διαφημίσεις που αφορούν στο στοίχημα ή σε οποιοδήποτε άλλο τυχερό παιχνίδι. Οι αρμόδιοι ανέφεραν ότι θα απαγορεύεται πλέον η προβολή διαφημίσεων στοιχηματικού περιεχομένου στο Πρώτο Κανάλι της κρατικής τηλεόρασης, με σκοπό να προστατευθούν αποτελεσματικότερα οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει ο εθισμός στον τζόγο.

Η κρατική τηλεόραση της Γεωργίας, πάντως, αποτελείται από δύο κανάλια, αλλά οι υπεύθυνοι δεν ανέφεραν αν η απαγόρευση θα ισχύσει και στο Δεύτερο Κανάλι.

 

Οι λόγοι για την απόφαση της γεωργιανής κρατικής τηλεόρασης

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι η κρατική τηλεόραση της Γεωργίας αποφάσισε να απαγορεύσει την προβολή διαφημίσεων στοιχηματικού περιεχομένου στο Πρώτο Κανάλι, έχοντας ακούσει τις προτροπές της κοινωνίας και με σκοπό να προωθήσει υγιείς τρόπους ζωής και να καταπολεμήσει τα σοβαρά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει ο εθισμός στον τζόγο.

Η απαγόρευση προβολής στοιχηματικών διαφημίσεων θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2020.

 

Τι ισχύει για τα τυχερά παιχνίδια στη Γεωργία;

Η Γεωργία αποτελούσε ανέκαθεν μία από τις πιο φιλελεύθερες χώρες, όσον αφορά στη λειτουργία μιας αγοράς τυχερών παιχνιδιών, στον επίγειο και στον online τομέα. Άλλωστε, δύο στοιχεία για τη γεωργιανή αγορά είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: πρώτον, ο νόμος του 2010, που νομιμοποίησε το online στοίχημα, προέβλεπε τη δημιουργία ειδικών χώρων (που θύμιζαν τα δικά μας internet καφέ), προκειμένου να παίζουν σε online τυχερά παιχνίδια όσοι δεν είχαν πρόσβαση σε υπολογιστή και στο διαδίκτυο, και δεύτερον, το 2017, ο τζίρος των στοιχηματικών εταιρειών ήταν μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο των σούπερ μάρκετ!

Η φιλελεύθερη αυτή στάση, βέβαια, έχει προκαλέσει και αρκετά προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Για αυτό το λόγο, τα τελευταία χρόνια, οι αρμόδιοι προσπαθούν να επιβάλλουν περιορισμούς στην αγορά, σε τομείς όπως η διαφημιστική προβολή και οι τραπεζικές συναλλαγές.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.