Την επαναφορά των στοιχηματικών διαφημίσεων ζητούν οι αθλητικές οργανώσεις στην Ιταλία

Οι αθλητικές οργανώσεις στην Ιταλία ζητούν από την κυβέρνηση να επαναφέρει προσωρινά τη δυνατότητα διαφήμισης των στοιχηματικών ιστοσελίδων, προκειμένου να κινηθεί ξανά η αγορά και να συγκεντρωθούν έσοδα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Με πρωτοστάτρια τη διοργανώτρια της Serie A, της κορυφαίας κατηγορίας του ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, οι αθλητικές οργανώσεις ζητούν να καταργηθεί προσωρινά ο νόμος που απαγορεύει κάθε στοιχηματική διαφήμιση.

Θυμίζουμε ότι από τον Ιούλιο του 2019 απαγορεύεται τυπικά η διαφήμιση οποιασδήποτε στοιχηματικής ιστοσελίδας στην Ιταλία. Ο συγκεκριμένος νόμος απαγορεύει παράλληλα κάθε εμπορική συνεργασία ανάμεσα στον αθλητισμό και τον στοιχηματισμό, όπως οι συμφωνίες χορηγίας.

 

Τι ζητούν οι αθλητικές οργανώσεις της Ιταλίας;

Όπως και κάθε άλλος τομέας της οικονομίας στην Ιταλία (που έχει πληγεί σε τεράστιο βαθμό από την εξάπλωση της πανδημίας και παραμένει εδώ και εβδομάδες σε καραντίνα), έτσι και ο αθλητισμός έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα. Άλλωστε, καμία απολύτως διοργάνωση δε διεξάγεται πλέον στη γειτονική χώρα, με τα χαμένα έσοδα να ξεπερνούν τα μερικά εκατομμύρια ευρώ.

Για αυτό το λόγο, οι αθλητικές οργανώσεις καλούν την κυβέρνηση να πάρει έκτακτα μέτρα που θα ενισχύσουν οικονομικά τον πληγωμένο αθλητισμό. Ανάμεσα στις προτάσεις της είναι και η προσωρινή κατάργηση του νόμου περί απαγόρευσης των στοιχηματικών διαφημίσεων. Άλλωστε, οι νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται κανονικά στην Ιταλία, ενώ πολλές από αυτές ενισχύουν μέσω κοινωνικών πρωτοβουλιών την οικονομία.

Ωστόσο, οι εταιρείες στοιχήματος δε μπορούν να συνδεθούν με οποιονδήποτε τρόπο με τις αθλητικές διοργανώσεις – είτε μέσω χορηγιών είτε μέσω διαφημιστικής προβολής, στα γήπεδα ή σε ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις. Και, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, ο ιταλικός αθλητισμός θα χάσει εξαιτίας της απαγόρευσης περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα, τα οποία χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας, πάντως, δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν τα αιτήματα των αθλητικών οργανώσεων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.