Διαφοροποιείται από την υπόλοιπη αγορά στοιχήματος η Paddy Power BetFair

H Paddy Power BetFair εξέπληξε φορείς και παράγοντες της αγοράς στοιχήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, συντασσόμενη με την κρατική γραμμή που θέλει μείωση των μέγιστων ποσών πονταρίσματος στα μηχανήματα αυτόματου στοιχηματισμού. Τα συγκεκριμένα μηχανήματα βρίσκονται σε πρακτορεία στοιχηματισμου ανά την Αγγλία και έχουν συγκεντρώσει την κριτική και τις αντιδράσεις των κρατικών φορέων, οι οποίοι θεωρούν ότι ευνοούν τον εθισμό στον τζόγο.

Ενώ, όμως, το σύνολο της βιομηχανίας στοιχήματος τάσσεται κατά των μειώσεων που δρομολογεί η κυβέρνηση, η Paddy Power BetFair διαφοροποίησε τη στάση της (ακόμη και σε σχέση με την Association of British Bookmakers, της οποίας αποτελεί μέλος, και συμφώνησε με την προοπτική μείωσης των μέγιστων ποσών στοιχηματισμού στα εν λόγω μηχανήματα.

 

Η στάση της Paddy Power BetFair

O CEO της στοιχηματικής εταιρείας, Breon Corcoran, τάχθηκε υπέρ της εξεταζόμενης μείωσης των μέγιστων ποσών στα εν λόγω μηχανήματα και συμφώνησε με τους κρατικούς φορείς που θέλουν να καθιερώσουν το νέο όριο στις 2 λίρες, από τις 100 που βρίσκεται σήμερα. Ωστόσο, δεν έμεινε εκεί. Ανέφερε ότι αυτά τα μηχανήματα υποσκάπτουν τον ρόλο του τομέα στοιχηματισμού ως παρόχου διασκέδασης, εργασίας και φορολογικών εσόδων.

Σε επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό, μάλιστα, ο Corcoran ανέφερε ότι η εταιρεία του θα καταφέρει να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα και δεν υπάρχει λόγος και για τις υπόλοιπες να μην τα καταφέρουν.

 

Υπάρχει κάποιος απώτερος σκοπός;

Οι… κακές γλώσσες, πάντως, υποστηρίζουν ότι η Paddy Power Betfair υιοθετεί αυτή τη στάση, αφού είναι εκείνη που έχει τα λιγότερα να χάσει. Άλλωστε, η εταιρεία διαθέτει τα λιγότερα πρακτορεία στοιχηματισμού στην Αγγλία, σε σχέση με τους βασικούς ανταγωνιστές της, επομένως και τα λιγότερα μηχανήματα. Με άλλα λόγια, υποστηρίζουν ότι οι υπεύθυνοι της Paddy Power BetFair γνωρίζουν καλά πως θα πληγούν πολύ λιγότερο, σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Κάτι τέτοιο είναι εμφανές και σε μια σχετική ανάλυση της Barclays, σχετικά με τα νέα δεδομένα που θα φέρει ο περιορισμός στοιχηματισμού στα μηχανήματα. Για παράδειγμα, η Ladbrokes Coral (3.660 πρακτορεία) θα χάσει 449 εκατομμύρια λίρες σε έσοδα και η William Hill (2.375 πρακτορεία) 284 εκατομμύρια λίρες. Αντίθετα, η Paddy Power BetFair (με μόλις 400 πρακτορεία) θα χάσει μόλις 55 εκατομμύρια λίρες σε έσοδα.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Paddypower και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Paddypower ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.