Ανταλλακτήριο στοιχημάτων: Το χρυσωρυχείο της BetFair

Το ανταλλακτήριο στοιχημάτων αποτελεί μια διαφορετική μορφή στοιχήματος, την οποία μπορεί κάποιοι να γνωρίζουν από την Κύπρο, όπου λειτουργούν ιδιωτικά πρακτορεία για αυτό το σκοπό. Επιπλέον, αποτελεί μια εξαιρετικά προσοδοφόρα επιχείρηση στο διαδίκτυο, όπως αποδεικνύει το ανταλλακτήριο της εταιρίας στοιχημάτων BetFair, το οποίο της αποφέρει τεράστια κέρδη ετησίως. Η επιτυχία του, μάλιστα, έφερε απέναντι στην εταιρεία νέους ανταγωνιστές, στα πρόσωπα των Ladbrokes και Paddy Power, οι οποίες εγκαινίασαν πρόσφατα τα δικά τους online ανταλλακτήρια. Το δυσάρεστο, βέβαια, είναι ότι οι Έλληνες παίχτες δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά, λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας.

 

Το online ανταλλακτήριο στοιχημάτων λειτουργεί, σε γενικές γραμμές, όπως και οι online εταιρίες στοιχημάτων που προσφέρουν στοιχήματα σταθερών αποδόσεων. Η βασική διαφορά, όμως, εντοπίζεται στο ρόλο του bookmaker, ο οποίος είναι απών! Ουσιαστικά, τα μέλη του ανταλλακτηρίου της BetFair (ή οποιασδήποτε άλλης εταιρείας) στοιχηματίζουν ο ένας απέναντι στον άλλο, σχηματίζοντας αποδόσεις και δεχόμενοι στοιχήματα.

 

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος παίχτης αναζητά σε κάποιον αγώνα κρίκετ (το παράδειγμα δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς, σύμφωνα με τη Betfair, τα στοιχήματα στην αυστραλιανή Big Bash League στο κρίκετ ξεπέρασαν πρόσφατα τα 590 εκατομμύρια δολάρια στο ανταλλακτήριό της) μια απόδοση τουλάχιστον 2.00 στο σημείο 2. Κάποιος άλλος παίχτης μπορεί να προσφέρει ακριβώς αυτή την απόδοση στο συγκεκριμένο σημείο, οπότε δέχεται το στοίχημα του πρώτου. Αν κερδίσει ο παίχτης που στοιχημάτισε, θα εισπράξει τα κέρδη του από αυτόν που δέχτηκε το στοίχημα. Αντίθετα, αν χάσει, ο παίχτης που όρισε την απόδοση κρατά τα χρήματα του στοιχήματος.

 

Η συγκεκριμένη διαδικασία φέρνει τους παίχτες αντιμέτωπους. Οι τελευταίοι μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους αποδόσεις, οι οποίες κατά κανόνα είναι υψηλότερες από αυτές που θα βλέπαμε σε μια ιστοσελίδα online στοιχήματος σταθερών αποδόσεων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι παίχτες δεν έχουν ανάγκη τη γκανιότα που διατηρεί συνήθως ο bookmaker – τους αρκούν τα κέρδη που ίσως εξασφαλίσουν. Αντίστοιχα, το κέρδος του ιδιοκτήτη του ανταλλακτηρίου στοιχημάτων έρχεται από τη μικρή προμήθεια που διατηρεί σε κάθε στοίχημα, αποκλειστικά από τα κέρδη του νικητή.

 

Με λίγα λόγια, πρόκειται για μια περισσότερο… δημοκρατική διαδικασία στοιχήματος, η οποία ευνοεί παίχτες και διοργανωτές στον τομέα των κερδών – η BetFair αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του τελευταίου.



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Betfair και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Betfair ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.