Δε στοιχηματίζει πια το 85% των Γερμανών παιχτών

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Γερμανία, με θέμα τις συνήθειες των παιχτών στοιχήματος εν μέσω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωναϊό, έδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παιχτών έχει σταματήσει να στοιχηματίζει, από τη στιγμή που διακόπηκαν οι περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις ανά τον κόσμο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη γερμανική ιστοσελίδα σύγκρισης αποδόσεων MySportwetten.de. κατά το διάστημα 17-23 Απριλίου, μέσω ερωτηματολογίων που κλήθηκαν να απαντήσουν τα μέλη της ιστοσελίδας. Αν και σκοπός της ήταν να ερευνήσει τις στοιχηματικές συνήθειες των Γερμανών εν μέσω της πανδημίας, το συμπέρασμα που προέκυψε ήταν ότι οι περισσότεροι παίχτες έχουν διακόψει κάθε στοιχηματισμό.

 

Τα αποτελέσματα της γερμανικής έρευνας

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η ιστοσελίδα MySportwetten.de, μόλις το 14,9% των Γερμανών δήλωσε ότι συνεχίζει να στοιχηματίζει. Αντίθετα, το 85,1% των παιχτών δήλωσε πως σταμάτησε να στοιχηματίζει τις τελευταίες εβδομάδες, αφού οι περισσότερες από τις αθλητικές διοργανώσεις που τους ενδιαφέρουν έχουν διακοπεί.

Το συγκεκριμένο νούμερο είναι εντυπωσιακό, αλλά συμφωνεί με παρόμοια δεδομένα που έχουν προκύψει τις τελευταίες εβδομάδες στη Γερμανία. Άλλωστε, η ομοσπονδία στοιχήματος της Γερμανίας (Deutscher Sportwettenverband) ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες τις εκτιμήσεις της για μείωση εσόδων των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών που ξεπερνά το 90%!

Η έρευνα προσφέρει κι άλλα χρήσιμα συμπεράσματα. Σύμφωνα με τις απαντήσεις των μελών της MySportwetten.de, το 77% των παιχτών δεν σταμάτησε μόνο το στοίχημα, αλλά και κάθε άλλη δραστηριότητα στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών. Το 5% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να παίζει σε κάποιο online καζίνο ή σε κάποιο πόκερ room, ενώ το 3,1% αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο χρηματιστήριο.

Όσον αφορά εκείνους που εξακολουθούν να στοιχηματίζουν, η συντριπτική πλειοψηφία των παιχτών δήλωσε πως έχει καταφύγει στα eSports (75%). Παράλληλα, έκπληξη προκαλεί το ποσοστό των παιχτών που προτιμούν το πινγκ πονγκ (14,3%), ενώ το συνήθως κορυφαίο στις προτιμήσεις ποδόσφαιρο προτιμάται λιγότερο, εξαιτίας της απουσίας σημαντικών διοργανώσεων (7,1%).

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.