Ιρλανδία: Θέμα υγείας και όχι νόμων ο εθισμός στον τζόγο

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Ισότητας της Ιρλανδίας, David Stanton, τοποθετήθηκε επίσημα πάνω στο θέμα του εθισμού στον τζόγο και εξέφρασε την άποψή του ότι δεν πρόκειται για ένα θέμα νομικό, αλλά ιατρικό. Με αυτή τη λογική, συνέστησε λιγότερους απαγορευτικούς νόμους και μεγαλύτερη ενίσχυση των δομών αποθεραπείας.

Αναλυτικότερα, ο αρμόδιος υπουργός για τη νομοθέτηση της νέας αγοράς στοιχήματος στην Ιρλανδία τόνισε ότι οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί δε μπορούν να έχουν τον ίδιο αντίκτυπο στην θεραπεία όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον εθισμό στον τζόγο, σε σχέση με τις ιατρικές και θεραπευτικές δομές. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ακόμη και σε αγορές που η νομοθεσία είναι ιδιαίτερα αυστηρή, υπάρχουν σημαντικά προβλήματα με τον εθισμό στον τζόγο.

 

Οι τοποθετήσεις του Ιρλανδού υπουργού Δικαιοσύνης

Σύμφωνα με τον David Stanton, υπάρχει πάντα η επιλογή του να δημιουργηθούν αυστηροί νόμοι με σημαντικούς περιορισμούς, προκειμένου να προληφθεί ο εθισμός στον τζόγο. Ωστόσο, αυτοί οι νόμοι δε θα λειτουργήσουν με την προσδοκώμενη επιτυχία. Αντίθετα, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να ενισχυθούν οι υποδομές που βοηθούν, όχι μόνο στην αντιμετώπιση του φαινομένου, αλλά και στην πρόληψή του.

Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: “Μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι τα τυχερά παιχνίδια θα είναι δίκαια και να εξετάσουμε κατά πόσο οι διαφημίσεις παρουσιάζουν τον τζόγο ως κάτι ελκυστικό. Αλλά αν κάποιος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, τότε θα πρέπει να αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας”.

 

Οι αντιδράσεις στις απόψεις του υπουργού

Οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης και Ισότητας, όμως, δεν βρήκαν σύμφωνο τον πολιτικό κόσμο της Ιρλανδίας. Ο Jack Chambers, για παράδειγμα, κατηγόρησε τον υπουργό ότι αποποιείται των ευθυνών του και ρίχνει το μπαλάκι στο υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με αυτούς που διαφωνούν, άλλωστε, η θέσπιση των κανόνων λειτουργίας της στοιχηματικής αγοράς αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου Υγείας.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.