Αυξήθηκαν οι δωρεές προς τον φιλανθρωπικό οργανισμό GambleAware

Η βρετανική GambleAware ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τελευταίου έτους και, όπως φαίνεται, τα έσοδά της από τις δωρεές του τομέα στοιχήματος αυξήθηκαν αρκετά τους προηγούμενους 12 μήνες. Συγκεκριμένα, ο φιλανθρωπικός οργανισμός ανακοίνωσε ότι κατά το έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου του 2021 κατάφερε να εισπράξει περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ από τις δωρεές των στοιχηματικών εταιρειών.

Το μεγαλύτερο κομμάτι των δωρεών, πάντως, προέρχεται από τέσσερις μεγάλες εταιρείες στοιχήματος, οι οποίες είχαν δεσμευθεί πριν μερικούς μήνες να δωρίσουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ στην GambleAware μέσα στα απόμενα χρόνια. Χάρη σε αυτά τα χρήματα, η GambleAware κατάφερε να χρηματοδοτήσει μια σειρά από πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση του εθισμού στον τζόγο.

 

Τα οικονομικά της GambleAware

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του φιλανθρωπικού οργανισμού, τα έσοδα από τις δωρέες των στοιχηματικών εταιρειών ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια ευρώ κατά το οικονομικό έτος 2020-2021. Τα έσοδα αυτά είναι σχεδόν τα διπλάσια, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα του οικονομικού έτους 2019-2020, και η μεγάλη διαφορά οφείλεται κατά κύριο λόγο στις τέσσερις μεγάλες στοιχηματικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου: τις Entain (ιδιοκτήτρια των Ladbrokes και Coral), William Hill, Bet365 και Flutter (ιδιοκτήτρια των Paddy Power και BetFair). Οι τέσσερις αυτές εταιρείες έχουν δεσμευθεί να δωρίσουν συνολικά περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος χρόνου και ήδη ξεκίνησαν να αυξάνουν τις δωρεές τους.

Το μεγαλύτερο ποσό, για παράδειγμα, δώρισε η Flutter Entertainment, αγγίζοντας τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τη δεύτερη θέση βρέθηκε η Entain, με δωρεές ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ. Συνολικά, οι τέσσερις μεγάλες στοιχηματικές ευθύνονται για το 81% του συνόλου της χρηματοδότησης της GambleAware, ενώ ο φιλανθρωπικός οργανισμός έλαβε επιπλέον 10 εκατομμύρια ευρώ, μέσω της ενίσχυσης που του προσφέρεται από τα πρόστιμα που πληρώνουν όσες εταιρείες παραβιάζουν το νόμο.

Δείτε επίσης τα οικονομικά αποτελέσματα για τα τρία πρώτα τρίμηνα του οικονομικού έτους 2020-2021.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Ladbrokes και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Ladbrokes ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.