Πρόστιμα άνω των 67 εκατομμυρίων ευρώ μοίρασε τα τελευταία 5 χρόνια η UKGC

Η UKGC, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της αγοράς στοιχήματος του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωσε πως τα πρόστιμα της τελευταίας πενταετίας (Ιούνιος 2014 με Δεκέμβριο 2019) ξεπέρασαν συνολικά τα 67 εκατομμύρια ευρώ. Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή έχει την ευθύνη τιμωρίας όσων νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας της αγοράς και τα πρόστιμα των τελευταίων ετών συγκαταλέγονται στα μεγαλύτερα που έχουν βεβαιωθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα στοιχεία για τα πρόστιμα της UKGC δόθηκαν στη δημοσιότητα, μετά από την αίτηση της GBG (Gambling Business Group), η οποία εκπροσωπεί κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες στοιχήματος στη χώρα.

 

Τα στοιχεία για τα πρόστιμα της UKGC

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η UKGC βεβαίωσε τα τελευταία 5 χρόνια 39 πρόστιμα, συνολικής αξίας 67,7 εκατομμυρίων ευρώ. Το μεγαλύτερο από αυτά τα πρόστιμα είχε ύψος 8,8 εκατομμύρια ευρώ και κλήθηκε να το πληρώσει το 2017 η εταιρεία στοιχήματος 888, εξαιτίας σημαντικών παραλείψεων στον τομέα της κοινωνικής ευθύνης, καθώς διαπιστώθηκε ότι επέτρεπε σε μέλη της που είχαν ζητήσει αποκλεισμό να στοιχηματίζουν κανονικά.

Η UKGC δεν ανακοίνωσε μόνο τα ποσά που εισέπραξε από τα πρόστιμα, αλλά και το πού τα ξόδεψε. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα 870.000 ευρώ χρησιμοποιήθηκαν για τα λειτουργικά έξοδα της αρμόδιας Αρχής (έρευνες κτλ.), τα 27,5 εκατομμύρια ευρώ επέστρεψαν σε παίχτες που είχαν αδικηθεί, ενώ τα υπόλοιπα χρησιμοποιήθηκαν για σκοπούς κοινωνικής ευθύνης (ενημέρωση και ενίσχυση φορέων που καταπολεμούν τον εθισμό στον τζόγο).

Πολλοί ήταν αυτοί, τέλος, που δεν σχολίασαν θετικά το μεγάλο ύψος των προστίμων που βεβαίωσε η UKGC τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με αυτούς, το ύψος των προστίμων δείχνει ότι η UKGC δεν κάνει καλά τη δουλειά της στον τομέα της εποπτείας και της πρόληψης και αποφυγής παράνομων ή κοινωνικά ανεύθυνων συμπεριφορών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.