Ένοχος για χειραγώγηση αγώνων Λιθουανός παίχτης του μπάσκετ

Ένας Λιθουανός παίχτης του μπάσκετ, του οποίου τα στοιχεία δεν έγιναν γνωστά, καταδικάστηκε για χειραγώγηση αγώνων για στοιχηματικούς σκοπούς. Ο εν λόγω παίχτης βρέθηκε ενώπιον εισαγγελέα στη Λιθουανία, ομολόγησε την εμπλοκή του και κατάφερε να γλιτώσει τη δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα.

Οι αρμόδιοι, πάντως, δεν έχουν δώσει τα στοιχεία του παίχτη στη δημοσιότητα και το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι πρόκειται για παίχτη της Ταουραγκέ, ο οποίος υπέπεσε στις παραβάσεις στο διάστημα από το Νοέμβριο του 2019 έως τον Μάρτιο του 2020.

 

Η υπόθεση των στημένων αγώνων

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο παίχτης της Ταουραγκέ έκανε ό,τι μπορούσε, προκειμένου να βλάψει το παιχνίδι της ομάδας του και να δώσει αθέμιτο πλεονέκτημα στους αντιπάλους. Με αυτόν τον τρόπο, η Ταουραγκέ έχανε τους αγώνες της, γεγονός που εκμεταλλευόταν κάποιος τρίτος, που σε συνεννόηση με τον παίχτη στοιχημάτιζε ανάλογα.

Ο παίχτης βρέθηκε πριν μερικές ημέρες μπροστά στον εισαγγελέα, μετά την έρευνα που διεξήχθη εις βάρος του, και τελικά ομολόγησε την ενοχή του. Οι διωκτικές Αρχές αποφάσισαν να μην τον τιμωρήσουν παραδειγματικά, χάρη στη συνεργασία του και στον πρότερο έντιμο βίο, και απέσυραν τη δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα. Ο εν λόγω παίχτης βρίσκεται πλέον σε αναστολή και είναι παράλληλα υποχρεωμένος να δωρίσει 1.500 ευρώ σε μια φιλανθρωπική οργάνωση της Λιθουανίας.

Τη λήξη της υπόθεσης, τέλος, σχολίασε και η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Λιθουανίας, η οποία δήλωσε ότι η χειραγώγηση αγώνων είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τον αθλητισμό της Λιθουανίας και πως πρέπει όλοι οι παράγοντες θα εκπαιδευτούν, να ενημερωθούν και να συνεργαστούν, προκειμένου να καταφέρουν να μηδενίσουν τη συγκεκριμένη απειλή.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.