Νέα προσπάθεια για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος στη Massachusetts

Οι νομοθέτες της Πολιτείας της Massachusetts επιχειρούν για μια ακόμα φορά να νομιμοποιήσουν το στοίχημα και κατέθεσαν πριν μερικές ημέρες ένα νέο νομοσχέδιο, με διατάξεις που θα ορίζουν τη λειτουργία της αγοράς. Οι υπεύθυνοι ελπίζουν το νέο νομοσχέδιο να έχει καλύτερη τύχη από το προηγούμενο, από το οποίο αφαιρέθηκε κάθε αναφορά στο στοίχημα, όταν εξετάστηκε από τη Γερουσία της Πολιτείας.

Στόχος του νέου νομοσχεδίου είναι, φυσικά, να νομιμοποιήσει το στοίχημα και να δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία της αγοράς. Οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι η νομιμοποίηση είναι επιτακτική, ειδικά αφού πολλοί από τους πολίτες της Massachusetts ταξιδεύουν σε γειτονικές Πολιτείες, προκειμένου να στοιχηματίσουν νόμιμα.

 

Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο;

Το νομοσχέδιο 3974 προβλέπει πρώτα απ’ όλα τη νομιμοποίηση του στοιχήματος, στον επίγειο και στον online τομέα. Αν εγκριθεί και γίνει νόμος, τότε οι νόμιμες επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών της Πολιτείας θα πρέπει να συνεργαστούν με στοιχηματικές εταιρείες, προκειμένου να αδειοδοτηθούν και να προσφέρουν υπηρεσίες στοιχήματος. Δικαίωμα να προσφέρουν επίγειο και online στοίχημα θα έχουν, παράλληλα, και τα ιπποδρόμια της Πολιτείας.

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα πρέπει να εξασφαλίσουν μία ή περισσότερες από τις τρεις διαφορετικές άδειες που θα παρέχονται στην αγορά, ενώ παράλληλα θα φορολογούνται με συντελεστή 12,5%. Όσες εταιρείες δραστηριοποιούνται και online θα πληρώνουν επιπλέον 15%. Κάθε άδεια, τέλος, θα κοστίζει 5 εκατομμύρια δολάρια και θα έχει πενταετή ισχύ.

Το νομοσχέδιο 3974, τέλος, αποτελεί τη δεύτερη προσπάθεια των νομοθετών, μετά το νομοσχέδιο 4879, το οποίο κατατέθηκε τον Ιούλιο του 2020. Το συγκεκριμένο εγκρίθηκε μεν στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά απορρίφθηκε από τη Γερουσία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.