Αυξήθηκαν τα έσοδα της ισπανικής αγοράς online στοιχήματος

Η αγορά online στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών της Ισπανίας παρουσίασε ανάπτυξη και μέσα στο 2019, με τα έσοδα των νόμιμων ιστοσελίδων και εταιρειών να έχουν αυξηθεί κατά 7,1%, σε σχέση με το 2018. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής (DGOJ), η αύξηση των εσόδων αφορά σε σχεδόν όλες τις κατηγορίες online τυχερών παιχνιδιών.

Επιπλέον, όπως είναι φυσικό, τα περισσότερα έσοδα εξασφάλισε το online στοίχημα, το οποίο παρέμεινε και το 2019 το πιο δημοφιλές τυχερό παιχνίδι στην Ισπανία.

 

Η ανάπτυξη της ισπανικής αγοράς σε νούμερα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρμοδίων, τα έσοδα της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών της Ισπανίας αυξήθηκαν κατά 7,1% μέσα στο 2019 και άγγιξαν τα 748,5 εκατομμύρια ευρώ. Αύξηση στα έσοδα παρουσιάστηκε σχεδόν σε όλα τα online τυχερά παιχνίδια, με μόνες εξαιρέσεις το πόκερ και το bingo.

Επιπλέον, το online στοίχημα ήταν το παιχνίδι που εξασφάλισε τα περισσότερα έσοδα. Συνολικά, απέφερε 378,6 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 3,7%. Τη μεγαλύτερη αύξηση, όμως, σημείωσαν οι διαγωνισμοί με έπαθλα μετρητών, οι οποίοι είδαν τα έσοδά τους να αυξάνονται κατά 170%, στα 2,7 εκατομμύρια ευρώ! Αρκετά μεγάλη ήταν και η αύξηση των παιχνιδιών του online καζίνο, τα οποία έφεραν έσοδα 273,9 ευρώ, αυξημένα κατά 15,2% από το 2018. Το πόκερ και το bingo, τέλος, είδαν τα έσοδά τους να μειώνονται.

 

Καθόλου ικανοποιητικό το τέταρτο τρίμηνο

Παρόλο που οι συνολικές επιδόσεις της ισπανικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών μέσα στο 2019 ήταν θετικές, οι αντίστοιχες του τέταρτου τριμήνου απογοήτευσαν τους αρμόδιους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τέταρτο τρίμηνο ήταν το δεύτερο μέσα στο 2019 που σημείωσε μείωση εσόδων (κατά 2,1%). Αν οι επιδόσεις του ήταν καλύτερες, τότε το 2019 θα ήταν μια ακόμη πιο επιτυχημένη χρονιά για την αγορά της Ισπανίας.

Δείτε πιο αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα της ισπανικής αγοράς για το δεύτερο τρίμηνο του 2019 αλλά και για το τρίτο τρίμηνο του 2019.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.