Αύξηση φόρων στα τυχερά παιχνίδια ετοιμάζει η Τσεχία

To υπουργείο Οικονομικών της Τσεχίας ανακοίνωσε τα σχέδιά του να αυξήσει τον φόρο στη διεξαγωγή ανεξαιρέτως όλων των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα. Ειδικά σε κάποια από τα τυχερά παιχνίδια, όπως το bingo και οι λοταρίες, η αύξηση θα είναι σημαντική, ενώ από τα νέα δεδομένα δε θα εξαιρεθούν ούτε η εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες στοιχήματος.

Ήδη, μάλιστα, ο σχετικός φόρος στην Τσεχία είναι αρκετά υψηλός, αφού αγγίζει το 23% των μεικτών εσόδων στα περισσότερα τυχερά παιχνίδια, με μόνη εξαίρεση τις παιχνιδομηχανές, όπου ο φόρος είναι ακόμη υψηλότερος, στο 35%.

 

Τα νέα δεδομένα για τη φορολογία στην Τσεχία

Οι υπεύθυνοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυξήσουν ακόμη περισσότερο την φορολογία των τυχερών παιχνιδιών και ήδη έχουν ξεκινήσει οι αντιδράσεις από φορείς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα. Σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών, ο φόρος για bingo, λοταρίες και παιχνίδια με ζωντανούς ντίλερ (σε επίγεια και live καζίνο) θα αυξηθεί στο 30% επί των εσόδων. Στην περίπτωση του στοιχήματος, η αύξηση θα είναι μικρότερη και ο νέος φόρος θα υπολογίζεται στο 25%, ενώ στις παιχνιδομηχανές θα παραμείνει σταθερός στο 35%.

Αν οι προτάσεις του υπουργείου εγκριθούν, η αύξηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τον Ιανουάριο του 2020. Και, παρόλο που οι αντιδράσεις είναι ήδη έντονες, οι αρμόδιοι απαντούν ότι απλά επιθυμούν να αυξήσουν τα δημόσια έσοδα.

Οι αντιδράσεις, όμως, δεν προέρχονται μόνο από τις εταιρείες τυχερών παιχνιδιών, αλλά και από τους ίδιους τους πολιτικούς. Κάποιοι από αυτούς στηρίζουν μεν την πρόταση, αλλά διαφωνούν με την περίληψη κάθε μορφής τυχερού παιχνιδιού.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.