Υπέρ της νομιμοποίησης του στοιχήματος ο υπουργός Οικονομικών της Ινδίας

Ο υπουργός Οικονομικών της Ινδίας, Anurag Thakur, μίλησε πρόσφατα για το ενδεχόμενο νομιμοποίησης του στοιχήματος στη χώρα, αναφέροντας ότι μια τέτοια πρωτοβουλία μπορεί να λύσει αρκετά από τα προβλήματα που εντοπίζονται αυτή τη στιγμή. Ο υπουργός μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία ασφαλείας ICICI Securities και τάχθηκε υπέρ της νομιμοποίησης του στοιχήματος, χαρακτηρίζοντάς τη λύση για την καταπολέμηση των παράνομων τυχερών παιχνιδιών.

Θυμίζουμε ότι στην Ινδία απαγορεύεται το στοίχημα, καθώς και άλλα τυχερά παιχνίδια. Ωστόσο, η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα παράνομου στοιχήματος, αφού η συγκεκριμένη αγορά είναι τεράστια και δε μπορεί να ελεγχθεί υπό το σημερινό νομικό καθεστώς.

 

Τα πλεονεκτήματα της νομιμοποίησης του στοιχήματος

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το πρώτο όφελος είναι το γεγονός ότι η αγορά του στοιχήματος θα αποτελέσει επιτέλους κομμάτι της ινδικής οικονομίας. Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, αυξημένα έσοδα για το κράτος, μέσω φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και άλλων χρεώσεων προς τις νόμιμες στοιχηματικές. Παράλληλα, όμως, η νομιμοποίηση του στοιχήματος θα βοηθήσει στην καταπολέμηση φαινομένων παράνομου στοιχηματισμού.

Η λογική πίσω από τη δήλωσή του είναι απλή. Αν οι αρμόδιοι δημιουργήσουν μια νόμιμη αγορά στοιχήματος, πολλοί παίχτες θα προτιμήσουν τις νόμιμες εταιρείες και ο αριθμός των παράνομων επιχειρήσεων θα μειωθεί. Παράλληλα, όμως, εκτιμάται ότι θα μειωθούν και άλλων ειδών στοιχηματικές απάτες, όπως η χειραγώγηση αγώνων.

Με βάση την παραπάνω λογική, η νομιμοποίηση του στοιχήματος θα λύσει δύο από τα σοβαρότερα προβλήματα της Ινδίας. Το πρώτο είναι η γιγάντωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών και η δεύτερη είναι η αύξηση των φαινομένων χειραγώγησης αγώνων, που ειδικά στο εξαιρετικά δημοφιλές κρίκετ είναι ήδη πάρα πολλά. Προς το παρόν, πάντως, δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα οι προθέσεις της κυβέρνησης στον συγκεκριμένο τομέα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.