Δεν αποτελεί πρόβλημα δημόσιας υγείας ο εθισμός στον τζόγο σύμφωνα με την ισπανική DGOJ

Ο πρόεδρος της ρυθμιστικής Αρχής της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Ισπανίας (DGOJ), Mikel Arana, μίλησε πριν μερικές ημέρες σε μια τηλεδιάσκεψη και ξεκαθάρισε ότι ο εθισμός στον τζόγο δεν αποτελεί πρόβλημα δημόσιας υγείας για την DGOJ. Ο πρόεδρος της ρυθμιστικής Αρχής ξεκαθάρισε ότι το ποσοστό των Ισπανών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο δεν είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να ανησυχήσει τους αρμόδιους και να τους αναγκάσει να λάβουν επιπλέον μέτρα.

Οι δηλώσεις του προέδρου της DGOJ, όμως, έρχονται σε αντιπαράθεση με τις πράξεις της ισπανικής κυβέρνησης, η οποία, στο όνομα της προστασίας των πολιτών από τον εθισμό στον τζόγο, έχει προχωρήσει σε σημαντικούς περιορισμούς, ειδικά τους τελευταίους μήνες, σε τομείς όπως η διαφημιστική προβολή των τυχερών παιχνιδιών.

 

Αντικρουόμενη η στάση της DGOJ και της κυβέρνησης

Ο πρόεδρος της DGOJ δήλωσε επίσημα ότι οι πρωτοβουλίες της ρυθμιστικής Αρχής έχουν αποτελέσματα στον τομέα της προστασίας των παιχτών από τον εθισμό στον τζόγο και πως οι παίχτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι αρκετά λίγοι, σε σχέση με τον αριθμό των παιχτών που συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια. Παράλληλα, ανέφερε ότι σε αυτό το σημείο δεν είναι απαραίτητοι νέοι περιορισμοί στην λειτουργία των παρόχων στοιχηματικών υπηρεσιών και άλλων τυχερών παιχνιδιών και πως νέα σκληρά μέτρα μπορούν να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσουν, αφού μπορούν να οδηγήσουν πολλούς παίχτες στα παράνομα τυχερά παιχνίδια.

Αυτές οι δηλώσεις, βέβαια, έρχονται σε αντιπαράθεση με τις διαθέσεις της ισπανικής κυβέρνησης. Πρόσφατα, άλλωστε, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να επιβάλλουν περιοριστικά μέτρα στον τομέα της διαφήμισης τυχερών παιχνιδιών, όπως η απαγόρευση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών διαφημίσεων από τις 6 τα ξημερώματα έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, αλλά και την απαγόρευση των στοιχηματικών χορηγιών προς το ποδόσφαιρο.

Όσο για το ποσοστό των παιχτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, σύμφωνα με πρόσφατη ισπανική μελέτη, βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα της Ευρώπης, αφού δεν ξεπερνά το 0,5%, στις ηλικίες 15-64.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.