Εμπόδια για την αντιμετώπιση του παράνομου στοιχήματος στην Ολλανδία

Οι ολλανδικές Αρχές έχουν ψηφίσει και θέλουν να βάλουν σε εφαρμογή νέα μέτρα καταπολέμησης του παράνομου στοιχηματισμού, αλλά η πιο πρόσφατη προσπάθειά τους (η οποία θα έφερνε σημαντικά εμπόδια στις στοιχηματικές ιστοσελίδες του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται δίχως άδεια) ανακόπηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Αναλυτικότερα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ολλανδίας αποφάσισε ότι ο νόμος για την απαγόρευση πληρωμών προς στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού είναι αντισυνταγματικός και δε μπορεί να εφαρμοστεί.

 

Ο νόμος που απέρριψε το Ανώτατο Δικαστήριο

Αναλυτικότερα, στην προσπάθειά τους να μειώσουν την πρόσβαση των Ολλανδών παιχτών σε στοιχηματικές ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια, οι Αρχές της χώρας αποφάσισαν να απαγορέψουν τις πληρωμές από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας προς τις συγκεκριμένες εταιρείες. Ο ίδιος νόμος προέβλεπε και αυστηρές ποινές σε όσους δεν υπάκουαν.

Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι ναι μεν το συγκεκριμένο μέτρο έχει σκοπό την προστασία των πολιτών, αλλά ο ισχύων νόμος περί στοιχημάτων δεν το δικαιολογεί.

 

Τα προβλήματα της Ολλανδίας με τον παράνομο στοιχηματισμό

Η Ολλανδία αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα με τον παράνομο στοιχηματισμό, καθώς οι εταιρείες του εξωτερικού δεν δικαιούνται να αιτηθούν και να αποκτήσουν μία από τις άδειες. Άλλωστε, ακόμη και σήμερα, στην Ολλανδία ισχύει μονοπώλιο στον τομέα του στοιχήματος – έστω με ελάχιστες εξαιρέσεις. Και, ενώ οι Αρχές έχουν ετοιμάσει έναν πολύπαθο νόμο για άνοιγμα της αγοράς (ήδη από το 2015), οι περισσότερες στοιχηματικές εταιρείες συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια, προσελκύοντας παίχτες, χωρίς να πληρώνουν φόρους.

Το νέο αυτό μέτρο, τέλος, υπολόγιζε να χτυπήσει το παράνομο στοίχημα στην χρηματοδότησή του, ωστόσο, οι αρμόδιοι θα πρέπει να καταφύγουν σε μια εναλλακτική λύση.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.