Καθυστερούν οι εξελίξεις στην αγορά τυχερών παιχνιδιών του Πόρτο Ρίκο

Οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του νέου νομικού πλαισίου που θα ορίζει τη λειτουργία της αγοράς τυχερών παιχνιδιών του Πόρτο Ρίκο καθυστερούν, εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στην αδειοδότηση και τη φορολόγηση των νόμιμων επιχειρήσεων, έως ότου οριστικοποιηθούν οι κανόνες λειτουργίας της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής. Αυτό σημαίνει ότι τα σχέδια για τη λειτουργία μιας μεταβατικής αγοράς, οι φορείς της οποίας θα φορολογούνται κανονικά, μπαίνει στο συρτάρι.

Το Πόρτο Ρίκο διατηρεί μια αγορά επίγειων τυχερών παιχνιδιών, στην οποία λειτουργούν κατά κύριο λόγο μηχανήματα με φρουτάκια και την οποία ρύθμιζε έως πρόσφατα το υπουργείο Τουρισμού. Ωστόσο, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια νέα ρυθμιστική Αρχή. Αρχικά, οι αρμόδιοι είχαν αποφασίσει τη δημιουργία μιας μεταβατικής αγοράς, η οποία θα εξασφάλιζε έσοδα από φόρους, αλλά τα σχέδια αυτά έχουν εγκαταλειφθεί.

 

Οι εξελίξεις στην αγορά του Πόρτο Ρίκο

Η κυβέρνηση του Πόρτο Ρίκο αναγκάστηκε να σταματήσει να βασίζεται στο προηγούμενο μοντέλο λειτουργίας της αγοράς, το οποίο βασιζόταν στις ρυθμίσεις του υπουργείου Τουρισμού, μετά από την απόφαση του Δικαστηρίου, που ανέφερε ότι το εν λόγω υπουργείο δεν έχει δικαιοδοσία στον συγκεκριμένο τομέα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η επιτακτική ανάγκη λειτουργίας μιας ανεξάρτητης ρυθμιστικής Αρχής, η οποία θα αναλάβει να εποπτεύει τη λειτουργία της αγοράς, να μοιράζει τις απαραίτητες άδειες και να εισπράττει τους φόρους.

Αρχικά, οι αρμόδιοι ήθελαν να συνεχίσουν να λειτουργούν την αγορά υπό προσωρινό καθεστώς, ώστε το κράτος να συνεχίσει να εισπράττει χρήματα από φόρους και από την έκδοση αδειών. Ωστόσο, αναγκάστηκαν τελικά να παγώσουν κάθε είσπραξη, έως ότου δημιουργηθεί το νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία της ρυθμιστικής Αρχής.

Η εξέλιξη αυτή είναι αρνητική για την κυβέρνηση, καθώς το Δημόσιο εισπράττει κάθε χρόνο περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια από φόρους και άδειες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.