Περιορισμούς στις στοιχηματικές διαφημίσεις ετοιμάζει η Ισπανία

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Ισπανίας κατέθεσε πριν μερικές ημέρες το νέο προϋπολογισμό για το 2019 και αυτός περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αποκαλύπτουν τις προθέσεις των αρμοδίων για την επιβολή σημαντικών περιορισμών στον τομέα της στοιχηματικής διαφήμισης. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μια σειρά από περιορισμούς σε συγκεκριμένες αγορές που κρύβουν κινδύνους για τους Ισπανούς, μεταξύ των οποίων και αυτή του στοιχήματος.

Οι αρμόδιοι, μάλιστα, έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να αντιμετωπίσουν τη διαφημιστική προβολή του στοιχήματος με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουν αυτή των τσιγάρων: με μεγάλους περιορισμούς, που σκοπό έχουν να προστατέψουν τους ανήλικους από τις επικίνδυνες συμπεριφορές.

 

Στην ίδια κατηγορία με το τσιγάρο το στοίχημα

Προς το παρόν, βέβαια, δε γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τους τρόπους που οι αρμόδιοι θα υιοθετήσουν, προκειμένου να μειώσουν την στοιχηματική διαφήμιση. Το μόνο που αναφέρει ο προϋπολογισμός, άλλωστε, είναι η δέσμευση των δύο κομμάτων της κυβέρνησης για μείωση της στοιχηματικής διαφήμισης, αλλά αναφέρονται μόνο κάποιοι ενδεικτικοί τρόποι. Για παράδειγμα, αναμένεται να μειωθεί ο χρόνος της προβολής στοιχηματικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια ζωντανών αθλητικών μεταδόσεων (ειδικά όσων μεταδίδονται νωρίς) και να απαγορευτεί η χρήση επωνύμων ή αθλητών για τη διαφήμιση στοιχήματος. Οι παραπάνω περιορισμοί, μάλιστα, αναμένεται να αποτελέσουν μόνο την αρχή.

Ο νέος προϋπολογισμός, πάντως, έχει ήδη συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών στην Ισπανία (οι αρμόδιοι δέχονται αυτή την εποχή νέες αιτήσεις για άδειες στοιχηματισμού), αλλά και των ομάδων ποδοσφαίρου της χώρας, οι οποίες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν από το κόμμα Podemos για την αδιαφορία τους απέναντι στις επιπτώσεις που μπορούν να έχουν οι στοιχηματικές διαφημίσεις και χορηγίες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.