Μειωμένα τα έσοδα της σουηδικής αγοράς για το δεύτερο τρίμηνο

Η Spelinspektionen, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Σουηδίας, ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2020 και, όπως ήταν αναμενόμενο, τα έσοδα εμφανίστηκαν μειωμένα, βάζοντας φρένο στην ανάπτυξη της αγοράς. Άλλωστε, κατά το δεύτερο τρίμηνο βρισκόταν σε έξαρση η πανδημία του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν τόσο οι επίγειες επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών όσο και οι online.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο, πάντως, σημειώθηκε μια μικρή αύξηση στα έσοδα του online τομέα. Ωστόσο, αυτή η αύξηση δεν ήταν αρκετή για να αντισταθμίσει τη μείωση που σημειώθηκε στον επίγειο τομέα, με αποτέλεσμα το συνολικό πρόσημο να είναι αρνητικό.

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Spelinspektionen, τα έσοδα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Σουηδίας (στον online και στον επίγειο τομέα) μειώθηκαν κατά 4,1% κατά το δεύτερο τρίμηνο. Αναλυτικότερα, τα έσοδα δεν ξεπέρασαν τα 572,4 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για τα λιγότερα έσοδα που έχουν συγκεντρωθεί σε οποιοδήποτε τρίμηνο, από τότε που η Σουηδία αποφάσισε να δημιουργήσει μια νόμιμη και ρυθμιζόμενη αγορά, την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Η μείωση των συνολικών εσόδων, πάντως, οφείλεται κατά κύριο λόγο στις κακές επιδόσεις του επίγειου τομέα, ο οποίος δέχθηκε και το μεγαλύτερο πλήγμα από την πανδημία. Αντίστοιχα, ο online τομέας κατάφερε να εξασφαλίσει έσοδα κατά 3,6% περισσότερα από τα αντίστοιχα του δεύτερου τριμήνου του 2019. Ωστόσο, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα τρίμηνα (το τέταρτο του 2019 και το πρώτο του 2020), υπήρξε μείωση στον online τομέα, κατά 1,1% και 1,3% αντίστοιχα. Τα μεγαλύτερα έσοδα, τέλος, προήλθαν από τον τομέα του online καζίνο, αφού το online στοίχημα είχε να αντιμετωπίσει τα δικά του προβλήματα, εξαιτίας της διακοπής των σημαντικότερων αθλητικών διοργανώσεων ανά τον κόσμο.

Τα άσχημα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου, τέλος, είχαν και ως αποτέλεσμα να φουντώσει ξανά ο πόλεμος για τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η σουηδική κυβέρνηση, επιβάλλοντας όρια στις εβδομαδιαίες καταθέσεις των παιχτών και στο ύψος των ανταμοιβών. Οι φορείς της αγοράς (αλλά και η ίδια η Spelinspektionen) έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στα συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα επιβληθούν με μεγάλη δυσκολία και θα χειροτερέψουν την εικόνα των οικονομικών της αγοράς.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.