Νόμιμο στοίχημα και στην Pennsylvania;

Η Πολιτεία της Pennsylvania ακολουθεί το παράδειγμα κι άλλων Πολιτειών των ΗΠΑ και ήδη ψήφισε ένα νέο νόμο που θα της επιτρέψει να νομιμοποιήσει την αγορά του online στοιχήματος εντός δικαιοδοσίας της. Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψηφίστηκε και εγκρίθηκε και πλέον παραμένει μόνο η τυπική υπογραφή του Κυβερνήτη, προκειμένου να επισημοποιηθεί.

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι η αγορά του online στοιχήματος θα ανοίξει άμεσα στην Πολιτεία της Pennsylvania. Εκκρεμεί, άλλωστε, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την κατάργηση των περιορισμών που θέτει ο νόμος PASPA του 1992.

 

Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου

Την προηγούμενη Πέμπτη, ψηφίστηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Pennsylvania το νέο νομοσχέδιο που νομιμοποιεί και ρυθμίζει την αγορά του online στοιχήματος. Οι ψήφοι για το νομοσχέδιο 271 ήταν 109-72 υπέρ, ενώ υπέρ ψήφισε και η Γερουσία, με ψήφους 31-19. Πλέον, το μόνο που απομένει είναι να υπογράψει το νέο νόμο ο Κυβερνήτης της Pennsylvania, Tom Wolf.

 

Τι σημαίνει αυτό για την αγορά του online στοιχήματος;

Ο συγκεκριμένος νόμος, βέβαια, παρόλο που υπερψηφίστηκε, δε μπορεί να μπει ακόμη ουσιαστικά σε λειτουργία. Άλλωστε, βρίσκει εμπόδια στον ομοσπονδιακό νόμο PASPA του 1992, o οποίος απαγορεύει τη διεξαγωγή online στοιχημάτων σε ολόκληρη τη χώρα και δεν επιτρέπει στις Πολιτείες να αποφασίσουν μόνες τους για τη νομιμοποίησή τους. Ποιο είναι τότε το νόημα του νέου νόμου της Pennsylvania;

Όπως και άλλες Πολιτείες πριν από αυτή (όπως το Michigan και το New Jersey), η Pennsylvania προετοιμάζεται για την κατάργηση της διάταξης του PASPA που δεν επιτρέπει στις Πολιτείες να διατηρούν τις δικές τους online αγορές στοιχήματος. Θυμίζουμε πως το New Jersey έχει προσφύγει στο Ανώτατo Δικαστήριο των ΗΠΑ, καταθέτοντας έφεση κατά του νόμου PASPA. Στην περίπτωση, λοιπόν, που οι Ανώτατοι Δικαστές αποφανθούν υπέρ της έφεσης, κάθε Πολιτεία θα μπορεί να αποφασίσει αν θα ανοίξει την αγορά του online στοιχήματος ή όχι. Και οι Πολιτείες που θα έχουν έτοιμο έναν σχετικό νόμο είναι αυτές που θα εξασφαλίσουν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.