Προβλήματα εθισμού στον τζόγο παρουσιάζει το 6% των Κύπριων

Μια νέα έκθεση που δημοσίευσε η αρμόδια Αρχή ρύθμισης της αγοράς στοιχήματος της Κύπρου δείχνει ότι αρκετοί Κύπριοι παίχτες αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο τζόγος αποτελεί μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας πολλών Κύπριων, ήδη από μικρή ηλικία!

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα αυτού του είδους που έχει πραγματοποιηθεί στην Κύπρο και τα αποτελέσματά της έχουν θορυβήσει τις αρμόδιες Αρχές, ειδικά εν όψει της ανάπτυξης της αγοράς του online στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών.

 

Παθολογικοί τζογαδόροι το 6% των Κύπριων

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 6% των Κύπριων αντιμετωπίζει προβλήματα εθισμού στον τζόγο και αποτελούν παθολογικούς τζογαδόρους. Το εύρημα αυτό στηρίζεται και δικαιολογείται και από άλλα, περισσότερο ανησυχητικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, η έρευνα δείχνει ότι οι Κύπριοι έχουν την πρώτη επαφή τους με τυχερά παιχνίδια από την ηλικία των 12,5 ετών (κατά μέσο όρο), ενώ το 75% του πληθυσμού άνω των 15 ετών, έχει στοιχηματίσει ή παίξει σε κάποιο τυχερό παιχνίδι τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. Το ποσοστό αυτό ισούται με 399.750 άτομα. Αντίστοιχα, οι παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού υπολογίζονται γύρω στους 24.000.

Ανησυχητικά είναι και τα αποτελέσματα που θέλουν το 31% των παιχτών να έχουν στοιχηματίσει ως ανήλικοι μπροστά στον πατέρα τους, το 22% μαζί με κάποιον φίλο τους και το 19% μπροστά στη μητέρα τους.

Το 85% των ερωτηθέντων, πάντως, υποστηρίζει ότι η Πολιτεία θα πρέπει να είναι πιο ενεργή στον τομέα ρύθμισης της λειτουργίας της αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.