Ξεκίνησαν οι… καμπάνες στην σουηδική αγορά online στοιχήματος

Αν και η σουηδική αγορά online στοιχήματος λειτουργεί νόμιμα κι επίσημα μόλις μερικές ημέρες, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή έχει ήδη αναγκαστεί να ξεκινήσει τις προειδοποιήσεις και τις απειλές για τιμωρίες, σε νόμιμες εταιρείες στοιχήματος που παραβιάζουν κάποιους από τους κανόνες της. Πριν μερικές ημέρες, μάλιστα, η  Spelinspektionen έστειλε αυστηρή προειδοποίηση σε δύο εταιρείες που φέρονται να μην έχουν σεβαστεί το πρόγραμμα αυτοαποκλεισμού που ισχύει στη χώρα.

Φυσικά, η λειτουργία της αγοράς online στοιχήματος συνεχίζεται απρόσκοπτα και η συντριπτική πλειοψηφία των νόμιμων εταιρειών σέβεται ευλαβικά τους νόμους και τους κανόνες της. Ωστόσο, σύμφωνα με την Spelinspektionen, κάποιες εξαιρέσεις υπάρχουν ήδη από τις πρώτες ημέρες.

 

Αυστηρές προειδοποιήσεις από την Spelinspektionen

Αναλυτικότερα, η Spelinspektionen έστειλε δύο αυστηρές προειδοποιήσεις σε αντίστοιχες εταιρείες που έχουν αποκτήσει την απαραίτητη άδεια και δέχονται στοιχήματα από Σουηδούς παίχτες. Πρόκειται για τις Genesis Global Ltd και AG Communications Ltd, οι οποίες κατηγορούνται ότι επέτρεψαν τον στοιχηματισμό σε παίχτες που έχουν δηλώσει εθελοντικά τον αυτοαποκλεισμό τους, στο σχετικό εθνικό πρόγραμμα.

Οι δύο προειδοποιήσεις καλούν τις εταιρείες να απολογηθούν και να ξεκαθαρίσουν τους λόγους που επέτρεψαν κάτι τέτοιο, ειδάλλως, θα τιμωρηθούν αυστηρά. Επιπλέον, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν πώς σκοπεύουν να επανορθώσουν προς τους παίχτες.

 

Το σύστημα αυτοαποκλεισμού της σουηδικής αγοράς

Το εθνικό σύστημα Spelpaus τέθηκε σε ισχύ στη Σουηδία, παράλληλα με τη νόμιμη αγορά online στοιχήματος, την 1η Ιανουαρίου 2019. Πρόκειται για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία εγγράφονται όσοι επιθυμούν να αποκλειστούν εθελοντικά από τις νόμιμες πλέον στοιχηματικές ιστοσελίδες και σε αυτή έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή περισσότερο από 10.000 παίχτες. Όσοι δηλώνουν συμμετοχή σε αυτό, μπορούν να επιλέξουν να αποκλειστούν για μερικούς μήνες ή ακόμη και για ένα χρόνο και, μέσω του προγράμματος θα μπλοκάρονται οι σχετικές ιστοσελίδες στον browser τους, αλλά και κάθε σχετικό διαφημιστικό μήνυμα.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.