Δικαιώθηκε η τσεχική κυβέρνηση για τις άδειες στα επίγεια φρουτάκια

Η τσεχική κυβέρνηση δικαιώθηκε από το Περιφερειακό Δικαστήριο της Πράγας, σε μια υπόθεση που αφορούσε στις επιλογές της για τη διαδικασία έκδοσης αδειών για επίγεια φρουτάκια (VLT). Η κυβέρνηση βρέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο, μετά την προσφυγή της ιδιοκτήτριας των τσεχικών καζίνο Kartáč, η οποία την κατηγόρησε για αθέμιτες πρακτικές και λανθασμένες διαδικασίες.

Η Kartáč αξίωσε αποζημίωση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι η κυβέρνηση έδρασε σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου και επικύρωσε τη διαδικασία αδειοδότησης στον συγκεκριμένο τομέα.

 

Μια ακόμα δικαίωση για την τσεχική κυβέρνηση

Η υπόθεση κατά της τσεχικής κυβέρνησης διήρκεσε μήνες και είχε ξεκινήσει όταν οι αρμόδιοι αποφάσισαν να μοιράσουν άδειες σε εταιρείες επίγειων τυχερών παιχνιδιών, προκειμένου να προσφέρουν μηχανήματα με φρουτάκια. Οι πρακτικές αδειοδότησης, όμως, προκάλεσαν τις ισχυρές αντιδράσεις της Kartáč, η οποία θεώρησε ότι αδικήθηκε και αξίωσε αποζημίωση 53,8 εκατομμυρίων ευρώ, καταφεύγοντας στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Πράγας. Η υπόθεση, όμως, εκδικάστηκε πριν μερικές ημέρες και οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι η κυβέρνηση έπραξε σωστά στη συγκεκριμένη περίπτωση, ακολουθώντας το γράμμα του νόμου, και δεν χρωστά καμία αποζημίωση στην Kartáč.

Όπως είναι φυσικό, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δήλωσαν δικαιωμένοι και δεν έχασαν την ευκαιρία να στραφούν κατά της Kartáč, η οποία έχει βρεθεί ξανά στη θέση του κατηγόρου της κυβέρνησης, αλλά έχει ξανά αποτύχει να δικαιωθεί.

Συγκεκριμένα, μια παρόμοια υπόθεση εκδικάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν η Kartáč ζήτησε αποζημίωση για τις πρακτικές που ακολούθησε η κυβέρνηση στον τομέα της νομιμοποίησης της online ρουλέτας. Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει πρόσφατα να νομιμοποιήσει την online ρουλέτα στην τσεχική αγορά και η Kartáč ζήτησε αποζημίωση, εξαιτίας του γεγονότος ότι αντίστοιχο δικό της αίτημα είχε απορριφθεί το 2006.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.