Ακόμη πιο αυστηρούς νόμους για τις στοιχηματικές εταιρείες εξετάζει το Βέλγιο

Πριν μερικές εβδομάδες, οι βελγικές Αρχές ανακοίνωσαν μια σειρά από νέους νόμους και διατάξεις που περιορίζουν σημαντικά τις δυνατότητες προβολής των στοιχηματικών εταιρειών που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα. Οι περιορισμοί αυτοί περιλαμβάνουν την απαγόρευση προβολής διαφημίσεων στοιχηματικών εταιρειών σε ραδιόφωνο και τηλεόραση πριν τις 8 το βράδυ και κατά τη διάρκεια ζωντανών αθλητικών μεταδόσεων. Παράλληλα, περιορίζουν σημαντικά και τις συμφωνίες χορηγίας προς ομάδες και αθλητές, καθώς δεν επιτρέπουν την εμφάνιση λογότυπων στοιχηματικών εταιρειών σε αθλητικό εξοπλισμό (όπως φανέλες).

Πολλοί αρμόδιοι, όμως, δε μοιάζουν ακόμη ικανοποιημένοι και αναζητούν νέους τρόπους, προκειμένου να μειώσουν την προβολή των στοιχηματικών εταιρειών, ακόμη και στο διαδίκτυο.

 

Επικείμενος περιορισμός διαφημίσεων στο διαδίκτυο

Σύμφωνα με νέες αναφορές, πολλοί από τους αρμόδιους εξετάζουν τρόπους, προκειμένου να μειώσουν την προβολή των στοιχηματικών εταιρειών και στο διαδίκτυο. Και, μία από τις δημοφιλέστερες λύσεις αποτελεί η απαγόρευση τέτοιων διαφημίσεων σε ιστοσελίδες που δεν ανήκουν στις στοιχηματικές εταιρείες.

Αναλυτικότερα, ο νέος περιορισμός που εξετάζεται επιτρέπει στις εταιρείες στοιχήματος να διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους μόνο μέσω των δικών τους ιστοσελίδων και των e-mail που στέλνουν σε υπάρχοντα μέλη τους. Αυτό σημαίνει ότι καμία άλλη ιστοσελίδα δε θα μπορεί να φιλοξενήσει διαφημίσεις στοιχηματικού περιεχόμενου.

Αν κάτι τέτοιο τεθεί σε ισχύ, θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για το δίκτυο συνεργατών που διατηρούν οι εταιρείες στοιχήματος στο Βέλγιο. Πρόκειται για ιστοσελίδες ενημερωτικού περιεχομένου που διατηρούν διαφημιστικά banners και links προς τις ιστοσελίδες του στοιχήματος που αποτελούν συνεργάτες τους. Και, στην περίπτωση που ισχύσει ένας τέτοιος περιορισμός, οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες θα απωλέσουν ένα τεράστιο ποσοστό των εσόδων τους.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι το online στοίχημα είναι καθ’ όλα νόμιμο στο Βέλγιο, η αγορά της χώρας θα συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο, εξαιτίας της περιορισμένης προβολής που μπορούν να έχουν οι εταιρείες στοιχηματισμού, μέσω του δικτύου συνεργατών τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.