Το παράνομο στοίχημα ευνοούν οι αυστηροί περιορισμοί στις νόμιμες ιστοσελίδες της Σουηδίας

Η BOS (Branscheforenigen för Onlinespel), το συλλογικό όργανο των νόμιμων ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιών της Σουηδίας, στράφηκε για μια ακόμα φορά κατά της κυβέρνησης και των αυστηρών μέτρων που έχει θεσπίσει για τα τυχερά παιχνίδια, αναφέροντας ότι το μόνο που καταφέρνουν είναι να ωθήσουν περισσότερους παίχτες στα παράνομα online τυχερά παιχνίδια. Η Bos παρενέβη, με αφορμή τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας της ρυθμιστικής Αρχής Spelinspektionen.

Η εν λόγω έρευνα δείχνει ότι έχει σημειωθεί μια αύξηση των Σουηδών που παίζουν σε μη αδειοδοτημένες ιστοσελίδες. Συγκεκριμένα, περίπου το 7% δήλωσε ότι προτίμησε μια παράνομη ιστοσελίδα από μια νόμιμη, δίνοντας την αφορμή στην BOS να εκφράσει για μια ακόμα φορά τη διαφωνία της για τις πολιτικές της κυβέρνησης.

 

Αρνητική η επιρροή των αυστηρών περιορισμών στη σουηδική αγορά

Η BOS ξεκαθάρισε ότι δεν τάσσεται υπέρ της κατάργησης όλων των περιορισμών και κανόνων λειτουργίας της αγοράς, αλλά θεωρεί ότι η σουηδική κυβέρνηση έχει προχωρήσει ουκ ολίγες φορές σε άδικα μέτρα. Σύμφωνα με την ίδια, τα άδικα αυτά μέτρα έχουν δυσχεράνει το έργο των νόμιμων ιστοσελίδων, γεγονός που τις κάνει λιγότερο δημοφιλείς στους Σουηδούς παίχτες. Ανάμεσα στα παραδείγματα που ανέφερε η BOS ήταν και το έκτακτο μέτρο του ανώτατου ορίου καταθέσεων στα online καζίνο, το οποίο ισχύει εδώ και πολλούς μήνες στη χώρα.

Η BOS επεκτάθηκε και αναφέρθηκε σε κάποια από τα αποτελέσματα της έρευνας της Spelinspektionen, τα οποία δικαιώνουν τις απόψεις της. Σύμφωνα με την έρευνα, άλλωστε, οι περισσότεροι παίχτες που έπαιξαν σε παράνομες ιστοσελίδες το έκαναν για να αποφύγουν το όριο καταθέσεων. Κάποιοι άλλοι το έκαναν για να αποφύγουν το σχέδιο εθελοντικού αποκλεισμού, ενώ άλλοι επειδή απλά δε γνώριζαν ποιες ιστοσελίδες είναι νόμιμες και ποιες όχι.

Η BOS κατέληξε ότι τα αυστηρά μέτρα δεν έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα, όσο η κυβέρνηση σαμποτάρει την υγιή λειτουργία της αγοράς τυχερών παιχνιδιών και ωθεί περισσότερους παίχτες στην παράνομη αγορά.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.