Την πάταξη των παράνομων τυχερών παιχνιδιών αποφάσισε η Νιγηρία

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας αποφάσισε να λάβει δράση έναντι όσων προσφέρουν παράνομα τυχερά παιχνίδια στη χώρα, προκειμένου να διαφυλάξει τη λειτουργία της νόμιμης αγοράς, αλλά και τους ίδιους τους παίχτες, που σήμερα έχουν πολλές (και σε αρκετές περιπτώσεις αναξιόπιστες) παράνομες επιλογές.

Θυμίζουμε ότι η Νιγηρία έχει νομιμοποιήσει τα επίγεια και online τυχερά παιχνίδια, έχοντας μοιράσει άδειες στις εταιρείες και στις επιχειρήσεις που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Παράλληλα, όμως, δεν έχει λάβει ιδιαίτερα μέτρα για την καταπολέμηση των παράνομων τυχερών παιχνιδιών, με αποτέλεσμα δεκάδες εταιρείες και επιχειρήσεις να λειτουργούν χωρίς άδεια στη χώρα. Αυτό, όμως, πρόκειται να αλλάξει σύντομα, χάρη στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

 

Δράση εναντίον των παράνομων τυχερών παιχνιδιών αναλαμβάνει η Νιγηρία

Την ανακοίνωση των νέων μέτρων έκανε ο γενικός διευθυντής της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής της Νιγηρίας, Victor Nwaobia, ο οποίος ανέφερε πως πολύ σύντομα οι διωκτικές Αρχές θα αναλάβουν δράση κατά των παράνομων τυχερών παιχνιδιών. Συγκεκριμένα, ο Victor Nwaobia προειδοποίησε ότι καμία εταιρεία ή επιχείρηση που δεν έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια δε θα επιτρέπεται στο εξής να λειτουργεί στη χώρα.

Η επιβολή των νέων μέτρων θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2021 και οι διωκτικές Αρχές θα αναλάβουν να κλείσουν όσες επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών και να μπλοκάρουν όσες ιστοσελίδες λειτουργούν χωρίς άδεια. Παράλληλα, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή θα αναλάβει να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικότερο νομικό πλαίσιο που θα ρυθμίζει την λειτουργία της αγοράς – μεταξύ άλλων, θα φέρει αλλαγές στα κόστη και στους φόρους λειτουργίας των νόμιμων επιχειρήσεων και εταιρειών τυχερών παιχνιδιών. Τέλος, τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει και η δημιουργία ενός νομικού πλαισίου που θα συνδυάζει την αγορά επίγειων τυχερών παιχνιδιών της Νιγηρίας με αυτή των online.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.