Ανάμεικτες αντιδράσεις για τις προτάσεις στην αγγλική αγορά στοιχήματος

Οι προτάσεις που προέκυψαν από την καθιερωμένη τριετή επιθεώρηση της αγγλικής αγοράς στοιχήματος πρόκειται να ξεκινήσουν τη συζήτηση για περισσότερο ή λιγότερο σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργούν οι στοιχηματικές εταιρείες στη χώρα, καθώς πολλές από αυτές αναμένεται να συμπεριληφθούν σε νέες νομικές διατάξεις.

Τα σημαντικότερα από τα θέματα που έχουν προκύψει από τις προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής, μάλιστα, όπως ο περιορισμός των διαφημίσεων στοιχηματικών εταιρειών σε social media και η μείωση του ανώτατου ποσού στα μηχανήματα αυτόματου στοιχηματισμού, έχουν προκαλέσει ήδη αντιδράσεις στη βιομηχανία.

 

Η υποδοχή από τους αρμόδιους

Η έκθεση για την αγγλική αγορά του στοιχήματος δημοσιεύθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Τεχνολογίας, Κουλτούρας και Αθλητισμού και ο πρώτος φορέας που την υποδέχθηκε ήταν ο πλέον αρμόδιος: η υπουργός Tracey Crouch, που είναι επικεφαλής της στοιχηματικής αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου. Η υπουργός τόνισε την ανάγκη να βρεθεί η σωστή ισορροπία ανάμεσα στην κοινωνικά υπεύθυνη ανάπτυξη της αγοράς και στην προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως τα παιδιά, και τόνισε ότι οι ανησυχίες της κοινωνίας για τους κινδύνους που συνοδεύουν τα τυχερά παιχνίδια εισακούγονται και σύντομα θα παρθούν τα απαραίτητα μέτρα. 

Με τη σειρά της, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή, η UKGC, δίνει έμφαση στο γεγονός ότι η περίοδος συζητήσεων για τις αλλαγές στην αγορά του στοιχήματος αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για να αναλογιστούν όλοι τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο τζόγος στις ζωές κάποιων ανθρώπων. Παράλληλα, κάλεσε κάθε ενδιαφερόμενο να συνεισφέρει στη διαδικασία συζητήσεων.

Από την άλλη, ο Tom Watson, ηγετικό στέλεχος του Κόμματος των Εργατικών, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ανακοινώθηκε περίοδος συζητήσεων και διαβουλεύσεων, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι “σέρνει τα πόδια της στο θέμα”.

 

Οι αντιδράσεις της βιομηχανίας

Η ABB (Association of British Bookmakers), το συλλογικό όργανο εκπροσώπησης των στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η έκθεση περιέχει μια σειρά από προτάσεις, στις οποίες σύντομα θα απαντήσει. Παράλληλα, τόνισε για μια ακόμη φορά (αναφερόμενη στο θέμα της μείωσης των ανώτατων ποσών στοιχηματισμού στα αυτόματα μηχανήματα) πως τα πρακτορεία του στοιχήματος αποτελούν το ασφαλέστερο μέρος για να στοιχηματίζει κανείς.

Πάντως, πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν πως οι εκπρόσωποι των στοιχηματικών εταιρειών νιώθουν μεγάλη ανακούφιση, ειδικά στο θέμα των μηχανημάτων αυτόματου στοιχηματισμού, καθώς περίμεναν ακόμη μεγαλύτερους περιορισμούς.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.