Αλλαγές στη γαλλική στοιχηματική αγορά φέρνει η πώληση της FDJ

Η γαλλική κυβέρνηση επιθυμεί να ιδιωτικοποιήσει την κρατική εταιρία στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών FDJ (Francaise des Jeux) και έχει ήδη πάρει την έγκριση από το Κοινοβούλιο. Για να προχωρήσει στην πώληση της κρατικής εταιρείας, όμως, θα πρέπει πρώτα να πραγματοποιήσει αλλαγές στην υφιστάμενη στοιχηματική αγορά.

Οι αλλαγές που πρέπει να πραγματοποιήσει η γαλλική κυβέρνηση στην αγορά της χώρας αφορούν στην αρμόδια ρυθμιστική Αρχή, αλλά και σε μια σειρά νόμων που θα εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία της ιδιωτικής FDJ στο πλαίσιο της αγοράς.

 

Η πώληση της FDJ

Η γαλλική κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει στην αποκρατικοποίηση αρκετών περιουσιακών της στοιχείων, μεταξύ των οποίων και η εταιρία στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών FDJ. Σκοπός της είναι να βρει έναν ή περισσότερους πωλητές, προκειμένου να παραχωρήσει το πλειοψηφικό ποσοστό που διατηρεί αυτή τη στιγμή και το οποίο αγγίζει το 72%.

Η ιδιωτικοποίηση της FDJ έχει ήδη εγκριθεί από το γαλλικό Κοινοβούλιο, αλλά υπό έναν όρο: να πραγματοποιηθούν αλλαγές στους ισχύοντες νόμους, ώστε να παραμείνει σταθερή η λειτουργία της αγοράς, αλλά και να διορθωθούν κάποιες παραβλέψεις του παρελθόντος.

 

Οι αλλαγές που θα πραγματοποιήσει η γαλλική κυβέρνηση

Πρώτη βασική αλλαγή που πρέπει να πραγματοποιήσει η γαλλική κυβέρνηση, πριν την πώληση της FDJ, είναι η σύσταση μιας νέας ρυθμιστικής Αρχής. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν τρεις αρμόδιες Αρχές στη χώρα: η ARJEL, η οποία ρυθμίζει το online στοιχήματα και τα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου, το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ρυθμίζει το επίγειο στοίχημα, και το υπουργείο Γεωργίας, το οποίο ρυθμίζει τις ιπποδρομίες. Η ύπαρξη τριών ρυθμιστικών Αρχών περιπλέκει πολλές φορές τα πράγματα και οι αρμόδιοι καλούνται να διορθώσουν αυτό το παράδοξο.

Επιπλέον, πριν την πώληση της FDJ, θα πρέπει να δημιουργηθεί μια σειρά νόμων σχετικά με την απορρόφηση της πρώην κρατικής εταιρείας στον ιδιωτικό τομέα. Οι νόμοι αυτοί, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να εγγυώνται ότι η FDJ θα συμμορφώνεται με τους νόμους που υποχρεώνουν κάθε ιδιωτική εταιρεία να συνεισφέρει, μεταξύ άλλων, σε φιλανθρωπίες, αλλά και στα προγράμματα προστασίας των πολιτών από τους κινδύνους που κρύβει ο τζόγος.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη