Αποχώρηση από τη σουηδική αγορά ζητά από 10 στοιχηματικές εταιρείες η Spelinspektionen

Η Spelinspektionen, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της σουηδικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών, ζήτησε από 10 επιπλέον στοιχηματικές εταιρείες να αποχωρήσουν από τη χώρα, αφού δραστηριοποιούνται παράνομα και εξακολουθούν να προσεγγίζουν Σουηδούς παίχτες. Η Spelinspektionen προειδοποιεί τις εταιρείες να αποχωρήσουν οικειοθελώς και απειλεί να κινηθεί νομικά εναντίον τους, αν δε συμμορφωθούν.

Πρόκειται για το δεύτερο κύμα προειδοποιήσεων της Spelinspektionen προς παράνομες στοιχηματικές εταιρείες, αφού έχει προηγηθεί ένα ακόμη, το οποίο αφορούσε σε 11 στοιχηματικές.

 

Η προειδοποίηση της Spelinspektionen

Οι 10 εταιρείες στοιχήματος που αναφέρονται στην ανακοίνωση της Spelinspektionen λειτουργούν περίπου 45 ιστοσελίδες online στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια. Παρά τα όσα προβλέπει ο νόμος, οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες προσφέρουν υπηρεσίες στη σουηδική γλώσσα, προσφέρουν πληρωμές σε σουηδικές κορώνες και προσεγγίζουν μέσω προωθήσεων παίχτες από τη Σουηδία.

Από τις 10 αυτές εταιρείες, οι 10 έχουν έδρα στο Κουρασάο, ενώ δύο προέρχονται από τη Μάλτα και άλλες δύο από την Κύπρο. Οι περισσότερες από αυτές είναι άγνωστες, αλλά η πιο γνωστή ανάμεσά τους είναι η 1xBet.

Σύμφωνα με το νόμο που τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Δεκέμβριο, η Spelinspektionen είναι υποχρεωμένη να προειδοποιήσει επίσημα τις παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες, ώστε να αποχωρήσουν οικειοθελώς από τη χώρα. Αν δεν υπακούσουν, τότε θα έχουν να αντιμετωπίσουν αυστηρά πρόστιμα και νομικές ευθύνες. Ακόμη κι αν κάτι τέτοιο δεν πτοήσει τις εταιρείες που λειτουργούν παράνομα στη Σουηδία, τότε η Spelinspektionen έχει το δικαίωμα να στραφεί στα δικαστήρια, προκειμένου να ζητήσει παύση των τραπεζικών συναλλαγών, αλλά και στην αστυνομία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.