Την απαγόρευση επιλεγμένων στοιχηματικών προσφορών εξετάζουν στην Ιρλανδία

Η ιρλανδική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε καθολική απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων, ώστε να μειώσει την παρουσία των τυχερών παιχνιδιών στην καθημερινότητα και να προστατέψει αποτελεσματικότερα τους παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Μια από τις προτάσεις που κατατέθηκαν πρόσφατα στο συγκεκριμένο πλαίσιο αφορά στην απαγόρευση των προσφορών και των προωθητικών ενεργειών που ανακοινώνει η συντριπτική πλειοψηφία των στοιχηματικών ιστοσελίδων.

Η πρόταση κατατέθηκε από το Εργατικό Κόμμα και αφορά στην απαγόρευση των πριμ και των στοιχημάτων χωρίς ρίσκο που μοιράζουν οι στοιχηματικές ιστοσελίδες, ειδικά σε περιπτώσεις που οι παίχτες θέλουν να ανοίξουν ένα νέο ή να κλείσουν έναν υπάρχοντα λογαριασμό. Αν η πρόταση αυτή εγκριθεί, η απαγόρευση θα συμπεριληφθεί στο νόμο περί απαγόρευσης στοιχηματικών διαφημίσεων.

 

Τα σχέδια της ιρλανδικής κυβέρνησης

Οι υπεύθυνοι του Εργατικού Κόμματος έχουν ταχθεί με σαφήνεια κατά των προσφορών που έχουν σκοπό να προσεγγίσουν νέους παίχτες, όπως τα πριμ εγγραφής, τονίζοντας ότι αποτελούν μεγάλο δέλεαρ, ειδικά για ανήλικους παίχτες. Παράλληλα, δηλώνουν ότι θεωρούν τις συγκεκριμένες προσφορές το ισχυρότερο προωθητικό εργαλείο των στοιχηματικών ιστοσελίδων και θεωρούν αυτονόητη τη σύνδεσή τους με τις διαφημίσεις του κλάδου. Με άλλα λόγια, αν απαγορευτούν οι διαφημίσεις, θα πρέπει να απαγορευτούν και οι προσφορές.

Για να ενισχύσει τη βαρύτητα των προτάσεών του, τέλος, το Εργατικό Κόμμα παρουσίασε τα αποτελέσματα μιας έρευνας, η οποία δείχνει πως το 73,5% των Ιρλανδών γνωρίζουν κάποιον που αντιμετωπίζει προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Στην ίδια έρευνα φαίνεται πως το 63,3% θεωρεί πως οι διαφημίσεις (κι ανάμεσά τους και οι προσφορές) προσφέρουν μεγάλο κίνητρο σε πολλούς παίχτες, προκειμένου να τοποθετήσουν κάποιο στοίχημα. Τέλος, ένα 80% τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης των στοιχηματικών διαφημίσεων.

Τέλος να θυμίσουμε πως η Gaelic Athletics Association και η Gaelic Players Association ζήτησαν από τους αρμόδιους να απαγορεύσουν τις στοιχηματικές διαφημίσεις κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων αθλητικών γεγονότων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.