Παύουν προσωρινά οι τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις στοιχήματος στην Αγγλία

Τα μέλη του συλλογικού οργάνου BGC (Betting and Gaming Council), που αποτελείται από τις κορυφαίες στοιχηματικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποφάσισαν να πάψουν προσωρινά τις διαφημίσεις που μεταδίδονται στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Η απόφαση πάρθηκε εν μέσω των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση της πανδημίας, προκειμένου να μην παρασύρονται οι παίχτες που παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, ιδιαίτερα όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

Η παύση των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών διαφημίσεων πραγματοποιείται εθελοντικά, καθώς δεν υπάρχει κάποια σχετική απόφαση της κυβέρνησης ή της αρμόδιας Αρχής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλες οι τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο θα σταματήσουν να προβάλλονται από τις 7 Μαΐου.

 

Η απόφαση των εταιρειών στοιχήματος για τις διαφημίσεις

Τα μέλη της BGC αποφάσισαν να παύσουν προσωρινά τη μετάδοση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών διαφημίσεων για το online στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια που προσφέρουν, αρχής γενομένης από τις 7 Μαΐου. Η προσωρινή παύση αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον έως τις 5 Ιουνίου, ανάλογα και με τα μέτρα που θα ισχύουν τότε.

Η απόφαση, όμως, αφορά αποκλειστικά στις διαφημίσεις που μεταδίδονται στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Οι διαδικτυακές διαφημίσεις, οι επικοινωνίες μέσω e-mail και οι προωθήσεις στα social media εξαιρούνται από τη συγκεκριμένη απόφαση. Ωστόσο, όπως έχουν δηλώσει οι υπεύθυνοι του BGC, και αυτός ο τρόπος διαφήμισης στοιχηματικών υπηρεσιών έχει ήδη μειωθεί αισθητά.

Οι υπεύθυνοι του BGC, τέλος, τόνισαν τη σημασία της κίνησης αυτής. Παρόλο που τα έσοδα των στοιχηματικών ιστοσελίδων έχουν μειωθεί αισθητά (άλλωστε, δεν διοργανώνονται σχεδόν καθόλου αθλητικά γεγονότα ανά τον κόσμο), η παύση της διαφημιστικής προβολής μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη μέσο προστασίας, όσο οι παίχτες παραμένουν στα σπίτια τους, με ελάχιστες εναλλακτικές διασκέδασης.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.