Έρευνα για τον ΟΠΑΠ στην Κύπρο

Ο γενικός εισαγγελέας Κύπρου, Κώστας Κληρίδης, διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για την υπόθεση του ΟΠΑΠ. Οι δικαστικές Αρχές της Κύπρου πιέζουν τον ΟΠΑΠ, μετά την άρνησή του να παρουσιάζει τα οικονομικά στοιχεία του, κατά τη διάρκεια επίσημου λογιστικού ελέγχου.

 

Άρνηση στον λογιστικό έλεγχο

Οι κυπριακές Αρχές κάλεσαν πριν μερικές ημέρες τον ΟΠΑΠ να παρουσιάσει τα οικονομικά στοιχεία του, ωστόσο, οι υπεύθυνοι του Οργανισμού αρνήθηκαν να το κάνουν, ζητώντας πρώτα έγγραφή δέσμευση από τον υπουργό οικονομικών, σχετικά με την εμπιστευτικότητα των στοιχείων.

Ο λογιστικός έλεγχος σχετίζεται και με πρόσφατες καταγγελίες για τον ΟΠΑΠ της Κύπρου, από τον γενικό ελεγκτή της Κυπριακής Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχετικά με τη μειωμένη συμμετοχή του κυπριακού Δημοσίου στην είσπραξη των κερδών.

 

Οι επόμενες κινήσεις των κυπριακών Αρχών

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο γενικός εισαγγελέας ενήργησε και ζήτησε την έρευνα για τον ΟΠΑΠ, μετά από συνεννόηση με τον υπουργό οικονομικών, αφού πρώτα των ενημέρωσε ότι δε θα έπρεπε να υπογράψει για την εμπιστευτικότητα των στοιχείων. Η συγκεκριμένη έρευνα θα αναγκάσει τον Οργανισμό να παρουσιάσει τα οικονομικά στοιχεία του στις κυπριακές Αρχές, ώστε να απαντηθούν τα ερωτήματα, σχετικά με την παρακράτηση κερδών.

Η Κύπρος, τέλος, έχει αποφασίσει να ρυθμίσει τις συνθήκες λειτουργίας του ΟΠΑΠ μέσω νομοθεσίας και όχι μέσω διμερούς συμφωνίας με την Ελλάδα – άλλωστε, ο ΟΠΑΠ αποτελεί πλέον ιδιωτική εταιρεία. Επιπλέον, προσανατολίζεται στο να αναγκάσει τον ΟΠΑΠ να πληρώνει φόρο 24% επί των μεικτών κερδών του, με αντάλλαγμα το μονοπώλιο σε ορισμένα τυχερά παιχνίδια, για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Όπως φαίνεται, όμως, η συνεργασία ανάμεσα σε Κύπρο και ΟΠΑΠ δεν βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της.



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.