Σε δύσκολη θέση βρίσκεται το online ανταλλακτήριο της BetFair στην Ιταλία

Η BetFair λειτουργεί νόμιμα στην ιταλική αγορά, προσφέροντας τις υπηρεσίες του online ανταλλακτηρίου της στους παίχτες, αλλά τους τελευταίους μήνες έχει να αντιμετωπίσει ένα σημαντικό πρόβλημα, εξαιτίας των αλλαγών που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση στον τρόπο φορολόγησης των νόμιμων στοιχηματικών ιστοσελίδων. Οι αλλαγές αυτές αφορούν στις παραδοσιακές στοιχηματικές ιστοσελίδες, αλλά συμπεριλαμβάνουν και το online ανταλλακτήριο της BetFair, το οποίο όμως ζημιώνεται περισσότερο, εξαιτίας του ιδιαίτερου τρόπου λειτουργίας του.

Η BetFair, μάλιστα, κατέφυγε κατά του νέου φορολογικού συστήματος στην Ιταλία, αλλά τελικά δεν κατάφερε να πετύχει πολλά, αφού οι υπεύθυνοι επιμένουν στην αρχική τους απόφαση. Και η εξέλιξη αυτή καθιστά την ιταλική αγορά ιδιαίτερα ασύμφορη για το online ανταλλακτήριο της BetFair.

 

Η αντίδραση της BetFair στις αλλαγές φορολόγησης

Το καλοκαίρι του 2020, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει έναν επιπλέον φόρο 0,5% επί του τζίρου κάθε στοιχηματικής ιστοσελίδας και επίγειου πρακτορείου, ανεξάρτητα με τον τρόπο που λειτουργεί. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της BetFair, η οποία δε λειτουργεί όπως οι υπόλοιπες στοιχηματικές ιστοσελίδες. Αντί, άλλωστε, να προσφέρει στοιχήματα και αποδόσεις, διατηρώντας προμήθεια από κάθε στοίχημα μέσω της γκανιότας, το online ανταλλακτήριο της BetFair δίνει στους παίχτες τη δυνατότητα να προσφέρουν και να δέχονται στοιχήματα μεταξύ τους, με τους υπεύθυνους να διατηρούν προμήθεια αποκλειστικά από τα κέρδη των παιχτών. Με άλλα λόγια, ο τζίρος της BetFair δεν είναι ενδεικτικός των φορολογικών δυνατοτήτων της.

Σύμφωνα με την BetFair, λοιπόν, ο επιπλέον φόρος, σε συνδυασμό με τους ήδη ισχύοντες, ανεβάζει τον φορολογικό συντελεστή της στο 111%, με αποτέλεσμα το online ανταλλακτήριό της να μην είναι βιώσιμο στην ιταλική αγορά. Πρότεινε, λοιπόν, ο φόρος της να υπολογίζεται με βάση τα κέρδη της ή με βάση την προμήθειά της.

Ωστόσο, οι αρμόδιοι δεν άλλαξαν γνώμη και απάντησαν στην BetFair ότι δεν πρόκειται να κάνουν καμία εξαίρεση για το online ανταλλακτήριό της. Και, ενώ προς το παρόν οι υπεύθυνοι του στοιχηματικού ανταλλακτηρίου δεν έχουν απαντήσει στους αρμόδιους, το νέο φορολογικό καθεστώς καθιστά τη λειτουργία του στην ιταλική αγορά απαγορευτική και μη βιώσιμη, με αποτέλεσμα να εξετάζεται η αποχώρηση της BetFair από τη χώρα.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Betfair και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Betfair ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.