Καμία απειλή από το στοίχημα σε λοταρίες στην Ιρλανδία

Ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Paschal Donohoe, παρενέβη στις συζητήσεις περί νομιμοποίησης του στοιχήματος σε λοταρίες και διαβεβαίωσε ότι τα εθνικά λαχεία και οι υπόλοιπες κρατικές λοταρίες της χώρας δεν έχουν να αντιμετωπίσουν καμία απειλή. Ο υπουργός απάντησε σε σχετική ερώτηση στο Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η νομιμοποίηση του στοιχήματος σε λοταρίες.

Ο συγκεκριμένος τύπος στοιχήματος προσφέρεται online από πολλές στοιχηματικές ιστοσελίδες και καλεί τους παίχτες να στοιχηματίσουν στα αποτελέσματα πραγματικών λοταριών, προκειμένου να διεκδικήσουν κέρδη.

 

Απειλεί το στοίχημα τις ιρλανδικές λοταρίες;

Όπως είναι φυσικό, η απόφαση για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος σε λοταρίες προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, ενώ πολλοί φοβούνται ότι η συγκεκριμένη εναλλακτική θα βλάψει τις εθνικές λοταρίες, οι οποίες όχι μόνο τροφοδοτούν τα δημόσια ταμεία, αλλά προσφέρουν χρήματα σε κοινωφελείς σκοπούς. Ο υπουργός Οικονομικών, όμως, διαβεβαίωσε ότι κανένας από τους δύο τομείς δεν έχει επηρεαστεί αρνητικά από το online στοίχημα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Donohoe διαβεβαίωσε ότι οι φορολογικές εισφορές των εθνικών λοταριών παραμένουν ίδιες, ενώ δεν έχουν επηρεαστεί ούτε τα ποσά που δωρίζονται σε καλούς σκοπούς. Στο πλευρό του, ο υπουργός έχει και την Elisa Field, πρόεδρο της eLBA (European Lotto Betting Association), η οποία χαιρέτισε τις δηλώσεις που έγιναν στο Κοινοβούλιο. Παράλληλα, κάλεσε και τους αρμόδιους άλλων χωρών να εξετάσουν τα ιρλανδικά στοιχεία και να σκεφτούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της χώρας.

Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι σε πολλές χώρες (ακόμη και σε αυτές που το online στοίχημα σε αθλητικά γεγονότα είναι νόμιμο) απαγορεύουν τον στοιχηματισμό στα αποτελέσματα λοταριών, φοβούμενες ότι η συγκεκριμένη εναλλακτική θα επικρατήσει στις προτιμήσεις των παιχτών, με άσχημα οικονομικά αποτελέσματα στις (συνήθως κρατικές) λοταρίες.

Να θυμίσουμε πως η Premier Lotteries Ireland είχε ζητήσει την απαγόρευση στοιχηματισμού στα αποτελέσματα των λοταριών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.