Ζητούν ελεύθερη αγορά στοιχήματος και στον Καναδά

Η πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που ουσιαστικά άνοιξε την πόρτα για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος δεν επηρεάζει, όπως φαίνεται, μόνο τις ΗΠΑ, αλλά και τη γειτονική χώρα του Καναδά. Οι υποστηρικτές της πλήρους νομιμοποίησης του στοιχήματος στον Καναδά έλαβαν ως αφορμή την κατάργηση του νόμου PASPA, προκειμένου να πιέσουν εκ νέου για μια αναθεώρηση του νόμου της χώρας.

Η Canadian Gaming Association (CGA) ήταν η πρώτη που χαιρέτισε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και εκδήλωσε την πρόθεσή της να πιέσει εκ νέου την κυβέρνηση του Καναδά, προκειμένου να πετύχει αναθεώρηση του ισχύοντος νόμου περί στοιχήματος.

 

Οι νομικοί περιορισμοί του Καναδά στο στοίχημα

Τυπικά, το στοίχημα στον Καναδά είναι νόμιμο, αλλά ο σχετικός νόμος περιλαμβάνει μια σειρά από περιορισμούς που δεν επιτρέπουν τον χαρακτηρισμό της ελεύθερης αγοράς. Άλλωστε, οι παίχτες έχουν μεν το δικαίωμα να στοιχηματίσουν στα αθλήματα της επιλογής τους, αλλά μόνο μέσω παρολί στοιχημάτων (τα μονά στοιχήματα είναι παράνομα) και μέσω αμοιβαίου στοιχήματος.

Επιπλέον, το online στοίχημα δεν είναι νόμιμο, με αποτέλεσμα οι Καναδοί παίχτες να καταφεύγουν σε παράνομες λύσεις: σε στοιχηματικές ιστοσελίδες του εξωτερικού που, ενώ δε διαθέτουν την απαραίτητη άδεια, δέχονται παίχτες από τον Καναδά.

 

Οι προτάσεις της CGA

Η CGA, λοιπόν, πιέζει εκ νέου την κυβέρνηση του Καναδά, προκειμένου να απελευθερώσει το στοίχημα, όπως θα γίνει σύντομα και στις ΗΠΑ. Με αυτόν τον τρόπο, οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι οι παίχτες θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να στοιχηματίζουν με μεγαλύτερη ασφάλεια – ούτως ή άλλως, υποστηρίζει η CGA, οι παίχτες στοιχηματίζουν, επιλέγοντας μη αδειοδοτημένες εταιρείες, οπότε θα πρέπει να ενισχυθεί η προστασία τους, μέσω μιας νόμιμης και καλά ρυθμιζόμενης στοιχηματικής αγοράς που τους παρέχει όλες τις δημοφιλείς υπηρεσίες, χωρίς παράλογους περιορισμούς.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.