Επέκταση στον περιορισμό στοιχηματικών διαφημίσεωγν εξετάζει η Ολλανδία

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στην Ολλανδία πραγματοποίησε πριν μερικές ημέρες συζήτηση για τις στοιχηματικές διαφημίσεις και για τους περιορισμούς που είναι απαραίτητοι, προκειμένου να ενισχυθεί η προστασία των παιχτών, αλλά και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως οι ανήλικοι. Το κύριο συμπέρασμα που προέκυψε από τη συζήτηση είναι ότι τα ισχύοντα μέτρα είναι αποτελεσματικά, αλλά απαιτείται επέκτασή τους και αύξηση των περιορισμών που θα έχουν να αντιμετωπίσουν όσες εταιρείες στοιχημάτων διαφημίζονται στη χώρα.

Το κυριότερο θέμα, στο οποίο οι περισσότεροι φάνηκαν να συμφωνούν ήταν αυτό του ωραρίου των τηλεοπτικών διαφημίσεων στοιχήματος. Σήμερα, στην Ολλανδία απαγορεύεται η προβολή στοιχηματικών διαφημίσεων στην τηλεόραση, από τις 6 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Οι αρμόδιοι, όμως, συμφωνούν ότι είναι απαραίτητη η επέκταση της απαγόρευσης.

 

Καθόλου στοιχηματικές διαφημίσεις έως τις 9 το βράδυ

Οι περισσότεροι από τους αρμόδιους συμφώνησαν ότι η απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων στην τηλεόραση θα πρέπει να επεκταθεί έως τις 9 το βράδυ, γεγονός που σημαίνει ότι το περιθώριο προβολής των υπηρεσιών στοιχήματος μειώνεται ακόμη περισσότερο. Η ψηφοφορία έληξε με υπερψήφιση του μέτρου, το οποίο κινείται πλέον σε αρμονία με τις αντίστοιχες απαγορεύσεις για το αλκοόλ, και σύντομα θα τεθεί σε ισχύ.

 

Νέες αποφάσεις για την αγορά online στοιχήματος της Ολλανδίας

Παράλληλα, οι αρμόδιοι ενέκριναν και σε κάποια άλλα μέτρα, που θα βελτιώσουν τη λειτουργία της αγοράς online στοιχήματος της Ολλανδίας, η οποία αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της μέσα στο 2021. Για παράδειγμα, αποφάσισαν ότι οι εταιρείες που θα εξακολουθήσουν να δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα, έως το άνοιγμα της αγοράς, θα τιμωρηθούν με αποκλεισμό δύο ετών. Από την άλλη, απορρίφθηκαν κάποιες πιο αυστηρές προτάσεις, όπως η αύξηση του κατώτατου ορίου ηλικίας, αλλά και η αντιμετώπιση των τυχερών παιχνιδιών με τον ίδιο τρόπο (και κυρίως με τους εξαιρετικά αυστηρούς περιορισμούς) που αντιμετωπίζονται και τα προϊόντα καπνού.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.