Αφιλόξενοι οι επερχόμενοι νόμοι περί στοιχήματος στη Βοσνία

Η κυβέρνηση της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας ετοιμάζεται να περάσει δύο νέους νόμους για το στοίχημα στο σερβικό κομμάτι της χώρας, με σκοπό να οργανώσει αποτελεσματικότερα την αγορά νόμιμου στοιχήματος. Ωστόσο, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εταιρειών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα, οι νέοι νόμοι έχουν σκοπό να συρρικνώσουν την αγορά και να ευνοήσουν την κρατική εταιρεία τυχερών παιχνιδιών Lottery of Republika Srpska Banja Luka.

Οι δύο νόμοι αναμένεται να ψηφιστούν σύντομα, υπό τη διαδικασία του κατεπείγοντος, και πολλοί φοβούνται ότι θα συρρικνώσουν την αγορά νόμιμου στοιχήματος στη χώρα, ενισχύοντας την κρατική επίβλεψη και αυξάνοντας τους σχετικούς φόρους.

 

Τι προβλέπουν οι δύο νέοι νόμοι;

Ο πρώτος από τους δύο νέους νόμους που θα ψηφιστούν σύντομα στο Κοινοβούλιο της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας προβλέπει την πλήρη εποπτεία της αγοράς από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα αποκτήσει εξουσία πάνω σε κάθε πτυχή λειτουργίας του νόμιμου στοιχήματος. Παράλληλα, ο δεύτερος νόμος προβλέπει αλλαγή του τρόπου φορολόγησης, με περισσότερες υποχρεώσεις από πλευράς νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών. Με άλλα λόγια, οι στοιχηματικές εταιρείες θα πληρώνουν συχνότερα φόρους και μεγαλύτερα ποσά στο Δημόσιο.

 

Οι αντιδράσεις των εταιρειών στοιχήματος

Σύμφωνα με εκπροσώπους των εταιρειών στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας, οι νέοι νόμοι έχουν σκοπό να συρρικνώσουν την αγορά, προκειμένου να ευνοήσουν τη λειτουργία της κρατικής εταιρείας Lottery of Republika Srpska Banja Luka. Άλλωστε, ο νέος τρόπος εποπτείας και η αυξημένη φορολογία θα οδηγήσουν πολλές σερβικές εταιρείες στοιχήματος σε κλείσιμο και πολλές εταιρείες του εξωτερικού σε αποχώρηση.

Κάτι τέτοιο θα ευνοήσει τα σχέδια των αρμοδίων για ενίσχυση του ρόλου της κρατικής εταιρείας στοιχήματος, αλλά θα δημιουργήσει παράλληλα μια μικρότερη αγορά με λιγότερες προτάσεις για τους παίχτες του στοιχήματος.

Αυτή τη στιγμή, τέλος, δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα 15 εταιρείες, οι οποίες διατηρούν 756 πρακτορεία επίγειου στοιχήματος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.