Προβλήματα αντιμετωπίζει η αγορά τυχερών παιχνιδιών των Φιλιππίνων

Η αγορά τυχερών παιχνιδιών των Φιλιππίνων δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και του lockdown που ακολούθησε και πολλές από τις επιπτώσεις των προηγούμενων μηνών εξακολουθούν να επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία της και να μειώνουν σημαντικά τα έσοδα των νόμιμων εταιρειών, αλλά και του Δημοσίου.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή, PAGCOR, ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου του 2020 μειώθηκαν κατά 49,6%, εξαιτίας της πανδημίας, και δεν ξεπέρασαν τα 318,2 εκατομμύρια ευρώ. Οι αρμόδιοι και οι εταιρείες, όμως, έχουν να αντιμετωπίσουν επιπλέον δυσκολίες, πέρα από τα μειωμένα έσοδα.

 

Η σημερινή εικόνα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών των Φιλιππίνων

Παρόλο που το lockdown έχει λήξει, η αγορά τυχερών παιχνιδιών των Φιλιππίνων δεν έχει επιστρέψει στην κανονικότητα. Άλλωστε, σήμερα λειτουργούν μόνο τέσσερα επίγεια καζίνο, σε δοκιμαστική βάση, ενώ τα υπόλοιπα αναμένουν το πράσινο φως των αρμοδίων. Η απόφαση για το άνοιγμά τους, όμως, μετατίθεται κάθε εβδομάδα, λόγω των νέων κρουσμάτων που σημειώνονται στη χώρα.

Παράλληλα, σημαντικές απώλειες έχει δεχθεί και η αγορά online τυχερών παιχνιδιών. Όταν οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν το lockdown μέσα στον Μάρτιο, ανακοίνωσαν παράλληλα και ότι θα πρέπει να κλείσουν οι ιστοσελίδες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών, προκειμένου να μην παρασύρονται οι πολίτες που θα παραμένουν κλεισμένοι στο σπίτι. Οι ιστοσελίδες αυτές μπόρεσαν να ανοίξουν ξανά τον Μάιο, εφόσον είχαν διευθετήσει τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Ωστόσο, πολλές δεν κατάφεραν να ανοίξουν, ενώ δεν είναι λίγες και αυτές που αποφάσισαν από την πρώτη στιγμή να αποχωρήσουν από την αγορά των Φιλιππίνων.

Ακόμη και σήμερα, λοιπόν, τα έσοδα της αγοράς και του Δημοσίου από τα τυχερά παιχνίδια είναι μειωμένα. Παράλληλα, η απουσία νόμιμων στοιχηματικών ιστοσελίδων έδωσε το έναυσμα για τον πολλαπλασιασμό των παράνομων, που δεν είχαν καμία επιφύλαξη στο να παρακούσουν τις εντολές των αρμοδίων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.