Παραμένει σοβαρό το πρόβλημα παράνομου στοιχηματισμού στην Πορτογαλία

Μια νέα έρευνα που αφορά στις συνήθειες των Πορτογάλων παιχτών του στοιχήματος δείχνει ότι το πρόβλημα παράνομου στοιχηματισμού παραμένει έντονο στη χώρα. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε μετά από παραγγελία της RGA (Remote Gambling Association) δείχνει ότι το 68% των Πορτογάλων παιχτών συνεχίζει να τοποθετεί στοιχήματα σε στοιχηματικές εταιρείες που δε δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το συμπέρασμα της έρευνας, η πορτογαλική νομοθεσία δεν έχει καταφέρει να πετύχει έναν από τους βασικότερους στόχους της, να μειώσει δηλαδή τις μη αδειοδοτημένες προσφορές στοιχηματισμού στη χώρα.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη μορφή ερωτηματολογίων που κλήθηκαν να συμπληρώσουν οι Πορτογάλοι παίχτες του στοιχήματος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 38% των Πορτογάλων παιχτών στοιχηματίζουν σε μη αδειοδοτημένες εταιρείες, ενώ το 30% στοιχηματίζει και σε αδειοδοτημένες και σε μη αδειοδοτημένες. Τέλος, μόνο το 39% του τζίρου της πορτογαλικής αγοράς αφορά στο νόμιμο στοίχημα.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες απάντησαν πως προτιμούν τις μη αδειοδοτημένες στοιχηματικές εταιρείες, κυρίως επειδή προσφέρουν καλύτερες αποδόσεις.

 

Τα προβλήματα του ισχύοντος νόμου

Η τελευταία αυτή απάντηση είναι και που οδηγεί πολλούς να συμπεράνουν αποτυχία του υπάρχοντος νομικού πλαισίου στην Πορτογαλία. Άλλωστε, το βασικό πρόβλημα δεν είναι ότι δεν υπάρχουν μέτρα αντιμετώπισης του παράνομου στοιχήματος – υπάρχουν, αν και μπορούν να παρακαμφθούν εύκολα μέσω της τεχνολογίας. Το πρόβλημα είναι η απροθυμία πολλών στοιχηματικών εταιρειών του εξωτερικού να αποκτήσουν την άδεια νόμιμης λειτουργίας στην Πορτογαλία, λόγω κόστους και περιορισμών.

Άλλωστε, τα έξοδα νόμιμης δραστηριότητας στην Πορτογαλία είναι μεγάλα, λόγω του κόστους απόκτησης άδειας και των υψηλών φόρων που καλούνται να πληρώσουν οι εταιρείες του εξωτερικού. Για αυτό το λόγο, πολλές εταιρείες προτιμούν να δραστηριοποιηθούν χωρίς άδεια και πολλοί κάνουν λόγο για ανάγκη αλλαγής του νόμου.

Ο συγκεκριμένος νόμος, τέλος, ισχύει εδώ και περίπου δύο χρόνια, από το 2015, όταν η Πορτογαλία αποφάσισε να ανοίξει και να ρυθμίσει την αγορά του online στοιχήματος, απονέμοντας και την πρώτη άδεια σε εταιρεία του εξωτερικού.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.