Αυξάνεται ο φόρος του online στοιχήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Philip Hammond, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα πως ο φόρος που καλούνται να πληρώσουν οι στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται online θα αυξηθεί από τον Οκτώβριο του 2019. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες που προσφέρουν νόμιμα υπηρεσίες online στοιχηματισμού θα κληθούν να πληρώνουν μεγαλύτερο φόρο από του χρόνου.

Η απόφαση για αύξηση της φορολογίας των online στοιχηματικών εταιρειών συμπεριλήφθηκε στον προϋπολογισμό του αγγλικού κοινοβουλίου και προβλέπει αύξηση κατά 6% σε όσα καλούνται να πληρώσουν σήμερα οι νόμιμες εταιρείες στοιχήματος.

 

Φόρος 21% στις online στοιχηματικές εταιρείες

Σύμφωνα με την απόφαση της αγγλικής κυβέρνησης, ο φόρος που καλούνται να πληρώσουν οι στοιχηματικές εταιρείες θα αυξηθεί από το 15% στο 21% των εσόδων τους. Σίγουρα πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη για τις στοιχηματικές εταιρείες, αλλά τουλάχιστον δεν υιοθετήθηκε το χειρότερο σενάριο, το οποίο έκανε λόγο για αύξηση ακόμη και στο 25%.

Ωστόσο, οι εταιρείες στοιχήματος θα βγουν διπλά χαμένες από τη νέα αυτή πρόβλεψη. Δεδομένου ότι οι κυβερνώντες αποφάσισαν να αυξήσουν τη φορολογία του online στοιχήματος, προκειμένου να καλύψουν τα κενά που θα προκύψουν από τα μειωμένα έσοδα των αυτόματων μηχανημάτων στοιχηματισμού (για τα οποία έχει αποφασιστεί σημαντική μείωση του ανώτατου ποσού στοιχηματισμού), οι εταιρείες στοιχήματος θα χάσουν σε δύο μέτωπα: πρώτον, θα δουν τα έσοδά τους από τα αυτόματα μηχανήματα να κατακρημνίζονται και, δεύτερον, θα κληθούν να αναπληρώσουν τους χαμένους φόρους του κράτους, που προκαλούνται από τα ίδια τα χαμένα τους έσοδα!

Πάντως, και τα δύο μέτρα – η αύξηση της φορολογίας και η μείωση του ανώτατου ποσού στοιχηματισμού στα αυτόματα μηχανήματα – θα τεθούν σε ισχύ αργότερα από το αναμενόμενο. Αν και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τον Απρίλιο του 2019, οι αρμόδιοι κατέληξαν στον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.