Νέος νόμος για τα τυχερά παιχνίδια στην Καμπότζη

Ο Βασιλιάς της Καμπότζης υπέγραψε το νέο νόμο, ο οποίος νομιμοποιεί μια σειρά από τυχερά παιχνίδια στη χώρα και προβλέπει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου η νέα αγορά να ρυθμίζεται αποτελεσματικά και να ωφελεί τα δημόσια ταμεία, αλλά και τους ίδιους τους παίχτες. Σκοπός του ανοίγματος της αγοράς είναι να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, αλλά και να ενισχύσει τον τουρισμό. Παράλληλα, ο νόμος θέτει δικλείδες ασφαλείας κατά παράνομων πράξεων, όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ωστόσο, η αγορά τυχερών παιχνιδιών που θα δημιουργηθεί στη Καμπότζη απευθύνεται αποκλειστικά σε τουρίστες, αφού η είσοδος των κατοίκων σε επίγεια καζίνο και άλλες επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών απαγορεύεται αυστηρά.

 

Τι προβλέπει ο νέος νόμος στην Καμπότζη;

Ο νέος νόμος δημιουργεί στην ουσία μια νέα αγορά επίγειων τυχερών παιχνιδιών, στην οποία θα έχουν πρόσβαση αποκλειστικά οι τουρίστες. Ο νόμος, άλλωστε, αναφέρει ρητά ότι απαγορεύεται η είσοδος και η συμμετοχή σε οποιονδήποτε κάτοικο της Καμπότζης. Επιπλέον, όλες οι επιχειρήσεις θα λειτουργούν στα αυστηρά πρότυπα του νόμου, θα διεξάγουν τυχερά παιχνίδια υπό προϋποθέσεις, θα πληρώνουν φόρους και θα αιτούνται για τις απαραίτητες άδειες.

Η έκδοση των αδειών και η εποπτεία της αγοράς θα πραγματοποιείται από μια νέα ρυθμιστική Αρχή, η οποία θα δημιουργηθεί σύντομα. Η αρμόδια Αρχή θα αποτελείται από 11 μέλη, τα οποία θα προέρχονται από διαφορετικά υπουργεία. Επικεφαλής της Αρχής θα είναι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών. Όσο για τα καθήκοντά της, αυτά θα είναι η αδειοδότηση των επιχειρήσεων, ο έλεγχος της αγοράς, η θέσπιση νέων κανόνων και η τιμωρία όσων παρανομούν. 

Όλες οι επιχειρήσεις που θα λειτουργούν νόμιμα στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της Καμπότζης, τέλος, θα είναι υποχρεωμένες να παραδίδουν τα οικονομικά αρχεία τους στην αρμόδια Αρχή, προκειμένου να ελέγχονται για περιστατικά παράνομων δραστηριοτήτων, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Άλλωστε, σύμφωνα με το νόμο, οι δύο πυλώνες της νέας αγοράς είναι η αποφυγή παράνομων δραστηριοτήτων και η προστασία των κατοίκων της Καμπότζης από τους κινδύνους που κρύβουν τα τυχερά παιχνίδια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.