Ενίσχυση της προστασίας των παιχτών τυχερών παιχνιδιών δρομολογείται στη Γαλλία

H νέα ρυθμιστική Αρχή της γαλλικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών, η ANJ (LAutorité Nationale des Jeux) ανακοίνωσε τις προθέσεις της να ενισχύσει την προστασία των παιχτών, μέσω μιας σειράς αλλαγών στους νόμους που αφορούν στην ασφάλεια, στην απαγόρευση συμμετοχής σε ανήλικους και στην στήριξη όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Οι αρμόδιοι θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο και αυστηρότερο πλαίσιο προστασίας των παιχτών, το οποίο θα ενισχύει τον υπεύθυνο στοιχηματισμό και θα ελέγχει αποτελεσματικότερα τα εργαλεία που έχουν επιστρατευθεί για την προστασία των παιχτών.

Σύμφωνα με την ANJ, η ενίσχυση της προστασίας των παιχτών είναι απαραίτητη, αφού παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια έχει παραμείνει σταθερή τα τελευταία χρόνια, οι παίχτες που αντιμετωπίζουν κίνδυνο εθισμού στον τζόγο έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από το 2014, από τους 200.000 στους 370.000.

 

Οι προθέσεις για την ενίσχυση της προστασίας των παιχτών

Η ANJ δεν έχει ακόμα ανακοινώσει συγκεκριμένες αλλαγές για τους ισχύοντες νόμους που αφορούν στην προστασία των παιχτών και στον περιορισμό των τυχερών παιχνιδιών, αλλά ανέφερε τους στόχους της στον συγκεκριμένο τομέα. Βασικός της στόχος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι να υπάρξει μια μικρή αναδιάρθρωση στο νομικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, με βασικό άξονα την προστασία των παιχτών.

Ήδη η ANJ έχει ξεκινήσει τις πρώτες συνεργασίες της στον συγκεκριμένο τομέα. Η πρώτη είναι με τον κοινωνικό φορέα UNAF, στόχος της οποίας είναι να εξαλειφθούν τα περιστατικά στοιχηματισμού και συμμετοχής σε τυχερά παιχνίδια από ανήλικους. Και η δεύτερη είναι με το γαλλικό υπουργείο Υγείας, με σκοπό την ανάπτυξη ενός νομικού πλαισίου, το οποίο θα βελτιώσει τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων (δημόσιων υπηρεσιών, δομών υγείας και νόμιμων επιχειρήσεων τυχερών παιχνιδιών) με κοινό στόχο την προστασία των παιχτών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.