Εντείνονται οι αντιδράσεις για την απαγόρευση στοιχηματικών διαφημίσεων στην Ισπανία

Ο νέος νόμος που απαγορεύει τις διαφημίσεις στοιχηματικών ιστοσελίδων στην Ισπανία δημοσιεύθηκε και επίσημα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και οι αντιδράσεις από φορείς της αγοράς συνεχίζονται. Ο νέος νόμος αφαιρεί ουσιαστικά το δικαίωμα διαφήμισης των νόμιμων ιστοσελίδων και εταιρειών τυχερών παιχνιδιών, το οποίο πολλοί φορείς φοβούνται ότι θα δώσει πλεονέκτημα στις παράνομες ιστοσελίδες που εξακολουθούν να λειτουργούν στη χώρα.

Στη λίστα όσων αντιδρούν στο νέο νόμο προστίθεται τώρα και η Jdigital, ένα συλλογικό όργανο που περιλαμβάνει το 80% των στοιχηματικών ιστοσελίδων που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ισπανία. Η Jdigital αναφέρει ότι ο νόμος είναι άδικος και αδικαιολόγητος και πως θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην αγορά τυχερών παιχνιδιών.

 

Τι προβλέπει ο νέος ισπανικός νόμος;

Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος νόμος έχει αλλάξει αρκετές φορές από τη στιγμή που προτάθηκε για πρώτη φορά, ενώ κάποιες από τις διατάξεις του επιβλήθηκαν πρόωρα, κατά τη διάρκεια του lockdown της άνοιξης. Εξαιτίας του νόμου, θα απαγορευτούν όλες οι στοιχηματικές διαφημίσεις στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο και θα μπορούν να προβάλλονται μόνο κατά το διάστημα ανάμεσα στη 1 μετά τα μεσάνυχτα και στις 5 τα ξημερώματα. Επίσης, απαγορεύονται οι προσφορές γενικού τύπου, όπως τα πριμ, η συμμετοχή διασημοτήτων σε στοιχηματικές διαφημίσεις και οι στοιχηματικές χορηγίες προς τον αθλητισμό.

 

Οι αντιδράσεις της Jdigital

H Jdigital έρχεται να προστεθεί σε μια μεγάλη λίστα φορέων που αντιδρούν στο νέο νόμο, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και το ευρωπαϊκό συλλογικό όργανο EGBA. H Jdigital αναφέρει ότι τα ποσοστά παιχτών που έχουν εθιστεί στον τζόγο ή ανήλικων που στοιχηματίζουν δεν δικαιολογούν τόσο αυστηρά μέτρα και προειδοποιεί ότι η στέρηση του δικαιώματος των νόμιμων στοιχηματικών ιστοσελίδων να προωθούν τις υπηρεσίες τους θα δώσει ένα τεράστιο πλεονέκτημα στις παράνομες στοιχηματικές. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι, αν οι νόμιμες στοιχηματικές δε μπορούν να διαφημιστούν, πώς θα γνωρίζουν οι Ισπανοί παίχτες ποιες είναι νόμιμες και ποιες παράνομες;

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.