Υψηλότερα πρόστιμα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ζητά η Spelinspektionen

Η Spelinspektionen, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της αγοράς στοιχήματος στη Σουηδία, ζητά από το υπουργείο Οικονομικών να αυξήσει τα πρόστιμα σε όσες στοιχηματικές εταιρείες συμμετέχουν ή σχετίζονται με δραστηριότητες ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, τα σημερινά πρόστιμα είναι αρκετά χαμηλά, με αποτέλεσμα πολλές εταιρείες που είναι διατεθειμένες να παρανομήσουν να μην αποθαρρύνονται αποτελεσματικά.

Για αυτό το λόγο, η Spelinspektionen ζητά τα πρόστιμα να αυξηθούν και να φτάσουν στο ίδιο ύψος που βρίσκονται και όσα πρόστιμα αφορούν σε σημαντικές παραβάσεις του Κώδικα διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών.

 

Οι αλλαγές που ζητά η Spelinspektionen

Σήμερα, ο νόμος προβλέπει πως αν κάποια εταιρεία στοιχήματος εμπλακεί σε δραστηριότητες ξεπλύματος μαύρου χρήματος θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ. Δεδομένου, όμως, ότι πολλές στοιχηματικές εταιρείες εξασφαλίζουν τεράστια έσοδα, το συγκεκριμένο πρόστιμο είναι αρκετά χαμηλό, ώστε να θεωρείται αποτρεπτικό. Άλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Spelinspektionen, οι 10 πιο επικερδείς εταιρείες της Σουηδίας εξασφάλισαν το πρώτο εννιάμηνο του 2019 έως και 330 εκατομμύρια ευρώ η καθεμία, με αποτέλεσμα το πρόστιμο του ενός εκατομμυρίου να μην έχει μεγάλη βαρύτητα.

Για αυτό το λόγο, η Spelinspektionen προτείνει το πρόστιμο να αυξηθεί και να καθιερωθεί στο 10% επί των συνολικών εσόδων της εταιρείας που θα κάνει την παράβαση. Τέτοια πρόστιμα, άλλωστε, είναι και τα υψηλότερα που μπορεί να πληρώσει μια στοιχηματική εταιρεία που παραβιάζει τους όρους της άδειας που έχει αποκτήσει στην Σουηδία.

Το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πάντως, δεν είναι ανήκουστο φαινόμενο στη Σουηδία. Τον περασμένο Ιούνιο, η νόμιμη εταιρεία Global Gaming είδε την άδειά της να ανακαλείται, αφού δεν κατάφερε να καλύψει τις απαραίτητες προϋποθέσεις κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Τέλος, η Spelinspektionen θα λανσάρει σύντομα μια νέα πλατφόρμα, στην οποία θα μπορούν να προχωρούν σε καταγγελίες όσες στοιχηματικές εταιρείες εντοπίζουν τέτοιου είδους φαινόμενα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.