Τις ποδοσφαιρικές ομάδες κατά του εθισμού στον τζόγο θέλουν οι αρμόδιοι στην Αγγλία

Ο ανεξάρτητος φορέας GambleAware και η Football Supporters’ Association στο Ηνωμένο Βασίλειο ζήτησαν από τις ποδοσφαιρικές ομάδες της χώρας να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στην προστασία των παιχτών του στοιχήματος από τις επιπτώσεις στον εθισμό στον τζόγο. Οι αρμόδιοι θεωρούν ότι οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύσουν και να προειδοποιήσουν τους φιλάθλους για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει το στοίχημα, αλλά προς το παρόν οι προσπάθειές τους είναι ελάχιστες και αναποτελεσματικές.

Η έκκληση των δύο αρμόδιων Αρχών προς τις ομάδες ποδοσφαίρου της Αγγλίας οφείλεται σε μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε η FA (Football Association) και από την οποία προκύπτει ότι οι ομάδες ποδοσφαίρου είναι διατεθειμένες να συνεργαστούν με στοιχηματικές εταιρείες, αλλά όχι ιδιαίτερα ενεργές στον τομέα προειδοποίησης για τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει ο στοιχηματισμός.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας της FA

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, μόνο το 10% των Άγγλων φιλάθλων νιώθει ότι η ομάδα τους κάνει αρκετά, ώστε να προειδοποιήσει τους παίχτες του στοιχήματος για τους κινδύνους που κρύβονται. Παράλληλα, μόνο το 13% δήλωσε ότι θα χαρεί, αν η ομάδα του συνάψει μια στοιχηματική χορηγία. Κάποιοι, τέλος, εξέφρασαν φόβους για μεγάλη έκθεση των νέων στον κόσμο του στοιχήματος, μέσω χορηγιών και διαφημίσεων.

Για αυτό το λόγο, οι GambleAware και Football Supporters’ Association ζητούν από τις ποδοσφαιρικές ομάδες να ενεργοποιηθούν αποτελεσματικότερα στον τομέα της εκπαίδευσης των οπαδών τους, ώστε να γνωρίζουν καλύτερα τους κινδύνους που κρύβει ο στοιχηματισμός και τις ζημίες που μπορεί να προκαλέσει ο εθισμός στον τζόγο.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία, τέλος, αποτελεί μόνο ένα κομμάτι της γενικότερης στρατηγικής που θα ακολουθήσει η GambleAware μέσα στη σεζόν 2019-2020.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.