Ξεπεράστηκε το τελικό εμπόδιο για το νέο νόμο online στοιχήματος στη Σλοβακία

Ο Πρόεδρος της Σλοβακίας, Andreja Kiska, τάχθηκε κατά του νέου νόμου για το online στοίχημα και έφερε νέα εμπόδια στην εφαρμογή του, ενώ μάλιστα είχε ήδη υπερψηφιστεί από το Κοινοβούλιο της χώρας. Ωστόσο, το τελικό αυτό εμπόδιο ξεπεράστηκε, χάρη στην παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου της Σλοβακίας, το οποίο τελικά ενέκρινε το νόμο.

Θυμίζουμε ότι το σλοβακικό Κοινοβούλιο είχε υπερψηφίσει το νέο νόμο, ο οποίος προέβλεπε το άνοιγμα της αγοράς online στοιχήματος, μέσω της διαδικασίας αδειοδότησης των ενδιαφερομένων εταιρειών. Ωστόσο, όταν το νομοσχέδιο έφτασε στον Πρόεδρο της χώρας, αυτός αποφάσισε να προβάλει βέτο και να μην υπογράψει το νόμο.

 

Το “άδειασμα” του Προέδρου από το Εθνικό Συμβούλιο

Η απόφαση του Προέδρου της Σλοβακίας έστειλε ξανά στο συρτάρι το νέο νόμο, ο οποίος προγραμματιζόταν να τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο του 2019. Οι αντιρρήσεις του αφορούσαν κατά κύριο λόγο στο πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού των παιχτών και στην αξιοποίηση των χρημάτων που θα προέκυπταν από τις άδειες και τη φορολογία.

Ωστόσο, η παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου ακύρωσε το βέτο του Kiska και επανέφερε το νόμο σε τροχιά ισχύος. Βέβαια, προς το παρόν δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά ότι θα τεθεί σε ισχύ στην αρχική ημερομηνία, αλλά οι όποιες καθυστερήσεις αναμένεται να είναι μικρές.

 

Τι προβλέπει ο νέος νόμος της Σλοβακίας;

Ο νέος νόμος θα έρθει να ανοίξει την αγορά online στοιχήματος της Σλοβακίας, επιτρέποντας σε εταιρείες στοιχήματος από το εξωτερικό να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στη χώρα. Οι εταιρείες θα πρέπει να εξασφαλίσουν μία από τις απαραίτητες άδειες (εφόσον καλύπτουν τις προϋποθέσεις αδειοδότησης) και να πληρώνουν φόρους στο Δημόσιο. Οι φόροι αυτοί έχουν οριστεί στο 23% επί των εσόδων των εταιρειών. Τέλος, ο ίδιος νόμος προβλέπει μια σειρά μέτρων για την προστασία των παιχτών, αλλά και την ίδρυση μιας νέας ρυθμιστικής Αρχής στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη