Σκόνταψαν στην… αντιπολίτευση οι στοιχηματικές απαγορεύσεις στη Ν. Αφρική

Πριν μερικούς μήνες, ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Νότιας Αφρικής, Rob Davies, κατέθεσε ένα νέο νομοσχέδιο για την αγορά στοιχήματος (το στοίχημα είναι νόμιμο στη χώρα), το οποίο χαρακτηριζόταν από σημαντικούς περιορισμούς και απαγορεύσεις. Το νομοσχέδιο αυτό προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, αφού θα δημιουργούσε μια αγορά πνιγμένη στη γραφειοκρατία και σχεδόν ασύμφορη για πολλές εταιρίες στοιχήματος και πλέον βρίσκει απέναντί του και την αντιπολίτευση της χώρας.

Πριν μερικές ημέρες, άλλωστε, το νομοσχέδιο παρουσιάστηκε στο Κοινοβούλιο και απορρίφθηκε από βουλευτές της αντιπολίτευσης. Παράλληλα, εναντίον του τάχθηκαν και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

 

Τι προέβλεπε το νέο σχέδιο νόμου;

Το σχέδιο νόμου που παρουσίασε στο Κοινοβούλιο ο αρμόδιος υπουργός προέβλεπε αναδιάρθρωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, με τρεις διαφορετικές ρυθμιστικές Αρχές να αναλαμβάνουν διαφορετικούς τομείς της αγοράς. Παράλληλα, απαγόρευε τον στοιχηματισμό σε ιπποδρομίες και κυνοδρομίες και προέβλεπε τη μείωση των διαθέσιμων αδειών σε τυχερά παιχνίδια όπως το bingo και αυτά των online καζίνο.

Η αυστηρότητα του νομοσχεδίου και οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί που προέβλεπε θα δημιουργούσαν, σύμφωνα με πολλούς, μια ασύμφορη αγορά που θα οδηγούσε εκτός της χώρας πολλές στοιχηματικές εταιρίες του εξωτερικού. Παράλληλα, η ανάληψη ευθυνών σε διαφορετικούς τομείς από διαφορετικές ρυθμιστικές Αρχές θα είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας αγοράς μπλεγμένης στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

 

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για την νοτιοαφρικανική αγορά;

Το νομοσχέδιο, λοιπόν, συνάντησε την άρνηση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και της αντιπολίτευσης, αλλά το παιχνίδι για όσους επιθυμούν μια αγορά με περισσότερες ρυθμίσεις, μα λιγότερες απαγορεύσεις, δεν έχει κερδηθεί ακόμη. Ακολουθούν και άλλες ακροάσεις στο Κοινοβούλιο, με το ζητούμενο να είναι η διατήρηση της αρνητικής εικόνας που έχει δημιουργήσει το προτεινόμενο νομοσχέδιο. Μόνο έτσι, άλλωστε, θα επικρατήσει η άποψη της δημιουργίας μιας αγοράς που θα μπορεί να ωφελήσει τους πολίτες, το κράτος, αλλά και τις εταιρείες στοιχήματος που επενδύουν στη χώρα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.