Αύξηση των περιστατικών ύποπτου στοιχηματισμού ανακοίνωσε η IBIA

Η IBIA (International Betting Integrity Association) ανακοίνωσε ότι τα περιστατικά ύποπτου στοιχηματισμού που εντοπίστηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020 αυξήθηκαν, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αλλά και σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς. Οι υπεύθυνοι εντόπισαν περισσότερα ύποπτα περιστατικά κατά το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2020, με πρωταθλητές στα ύποπτα περιστατικά να ανακηρύσσονται το ποδόσφαιρο και το τένις.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι τα δύο δημοφιλή αθλήματα ευθύνονται για τα 2/3 του συνόλου των ύποπτων περιστατικών που εντόπισε η IBIA. Και, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, το γεγονός αυτό εμπνέει ανησυχία.

 

Η ανακοίνωση της IBIA για τα ύποπτα περιστατικά

Σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση της IBIA, εντοπίστηκαν συνολικά 76 περιστατικά ύποπτου στοιχηματισμού, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2020. Πρόκειται για αύξηση 52%, σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2019, αλλά και για αύξηση 31%, σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Η IBIA ανέφερε ότι στο ποδόσφαιρο και στο τένις εντοπίστηκαν από 25 ύποπτα περιστατικά, το οποίο σημαίνει ότι τα δύο αυτά αθλήματα ευθύνονται για το 66% των συνολικών περιστατικών. Ακολουθούν τα eSports, με 14 περιστατικά, το πινγκ πονγκ, με 7 περιστατικά, το μπάσκετ και το bowls με 2 περιστατικά αμφότερα, και το κρίκετ με 1 περιστατικό.

Ο γενικός γραμματέας της IBIA, πάντως, δήλωσε ότι ήταν αναμενόμενη η αύξηση των περιστατικών, σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2020, κατά το οποίο πολλές διοργανώσεις είχαν διακοπεί, με αποτέλεσμα να είχε σημειωθεί παράλληλη μείωση των ύποπτων περιστατικών. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να παραδεχθεί ότι η αύξηση των περιστατικών, σε σχέση με πέρσι, είναι ανησυχητική. Δεσμεύθηκε, πάντως, ότι η IBIA θα συνεχίσει να ερευνά και να εξετάζει τα αθλητικά γεγονότα και τα μοτίβα στοιχηματισμού από ολόκληρο τον κόσμο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.