Πιο σπάταλοι είναι οι παίχτες τυχερών παιχνιδιών σύμφωνα με νέα έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μια νέα έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο επιχειρεί να ρίξει φως στις γενικότερες συμπεριφορές των παιχτών τυχερών παιχνιδιών, ώστε να αποκτηθεί μια καλύτερη οπτική ως προς τους λόγους που τους θέτουν σε κίνδυνο να εθιστούν στον τζόγο. Η νέα έρευνα εξετάζει γενικότερα τις συμπεριφορές των παιχτών τυχερών παιχνιδιών, όσον αφορά στο πώς ξοδεύουν τα χρήματά τους, και τα αποτελέσματα μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήματα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, άλλωστε, οι παίχτες τυχερών παιχνιδιών είναι περισσότερο σπάταλοι με τα χρήματά τους, σχεδόν σε κάθε εμπορική τους δραστηριότητα. Σε αντίθεση με όσους δεν παίζουν τυχερά παιχνίδια, φαίνεται πως ξοδεύουν περισσότερα και αποταμιεύουν λιγότερα.

 

Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας

Η νέα έρευνα διεξήχθη κατά παραγγελία της GambleAware, με τη βοήθεια δύο μεγάλων τραπεζών του Ηνωμένου Βασιλείου, των Monzo και HSBC, οι οποίες παρείχαν ανώνυμα στοιχεία για τις καταναλωτικές συνήθειες των πελατών τους. Συνολικά, εξετάστηκαν οι καθημερινές συναλλαγές 10.000 Βρετανών, σε κάθε τομέα.

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, λοιπόν, οι παίχτες τυχερών παιχνιδιών εμφανίζονται να ξοδεύουν περισσότερα, σχεδόν σε κάθε πτυχή της ζωής τους, και παράλληλα να συγκεντρώνουν λιγότερες οικονομίες. Αναλυτικότερα, οι παίχτες τυχερών παιχνιδιών, εκτός από το να ξοδεύουν χρήματα σε τυχερά παιχνίδια, πραγματοποιούν μεγαλύτερες αναλήψεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και ξοδεύουν περισσότερα στη διασκέδαση, στα ψώνια, στα είδη πρώτης ανάγκης και αλλού. Αυτό έχει και ως αποτέλεσμα να έχουν συγκεντρώσει λιγότερες οικονομίες.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν, λοιπόν, από τα συμπεράσματα της παραπάνω έρευνας είναι τα εξής: ξοδεύουν πιο παρορμητικά χρήματα όσοι παίζουν τυχερά παιχνίδια; Κι αν ναι, η προτίμησή τους στα τυχερά παιχνίδια οφείλεται σε αυτές τις παρορμήσεις; Αυτά τα ερωτήματα θα κληθεί να απαντήσει η GambleAware, με μια σειρά νέων ερευνών που σκοπεύουν να χαρτογραφήσουν την ψυχολογία των παιχτών με προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.