Στοιχηματικά πρακτορεία χωρίς προσωπικό δοκιμάζονται στην Ιρλανδία

Η ιρλανδική αγορά επίγειου στοιχήματος κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις τους τελευταίους μήνες, με κυριότερες τα οικονομικά προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία και το κλείσιμο των πρακτορείων για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Οι υπεύθυνοι των νόμιμων εταιρειών στοιχήματος αναζητούν συνεχώς νέους τρόπους να μειώσουν τα κόστη και κάποιοι από αυτούς δοκιμάζουν και μια πρωτοποριακή λύση, η οποία όμως έχει προκαλέσει και κάποιες αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία BetXS, μια εταιρεία τεχνολογίας που ανήκει στην Orchadia Systems προτείνει τη δημιουργία πρακτορείων χωρίς προσωπικό, με μηχανήματα που θα αναλαμβάνουν να διεκπεραιώνουν όλες τις λειτουργίες αυτόματα. Η BetXS υπόσχεται σημαντική μείωση των εξόδων, η οποία μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των στοιχηματικών πρακτορείων στην Ιρλανδία, ακόμα και σε αραιοκατοικημένες περιοχές που δε μπορούν να δικαιολογήσουν την ύπαρξη ενός παραδοσιακού πρακτορείου.

 

Οι προτάσεις για πρακτορεία χωρίς προσωπικό

Η πρόταση της BetXS είναι μια σειρά από αυτόματα μηχανήματα που θα μπορούν να εξυπηρετήσουν κάθε ανάγκη των παιχτών του στοιχήματος, ώστε ένα πρακτορείο να λειτουργεί με ελάχιστο ή καθόλου προσωπικό. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, η λύση αυτή μπορεί να εξασφαλίσει σημαντικά ποσά στους ιδιοκτήτες των πρακτορείων. Οι υπολογισμοί, άλλωστε, δείχνουν ότι κάθε πρακτορείο στοιχήματος χρειάζεται τουλάχιστον 4-5 υπαλλήλους για να λειτουργήσει. Άρα απαιτούνται περίπου 100.000 ευρώ το χρόνο για μισθούς, στα οποία προτίθενται και άλλα έξοδα (δικαιώματα, ενοίκια), με αποτέλεσμα τα βασικά ετήσια έξοδα κάθε πρακτορείου να ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ.

Τα έξοδα των πρακτορείων σημαίνουν ότι είναι ασύμφορη η λειτουργία τους σε αραιοκατοικημένες περιοχές, αφού θα εξακολουθούν να απαιτούνται αρκετοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα έχουν να εξυπηρετήσουν λιγότερα άτομα. Για αυτό το λόγο, η BetXS προτείνει τη λύση των αυτόματων μηχανημάτων σε περιοχές που σήμερα ενδεχομένως δε λειτουργούν καν πρακτορεία στοιχήματος και έχει ήδη ξεκινήσει να τα δοκιμάζει.

Όπως είναι φυσικό, όμως, η αντικατάσταση των υπαλλήλων από μηχανήματα έχει προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις, ειδικά από εκείνους που φοβούνται ότι τα πρακτορεία χωρίς προσωπικό μπορούν να αποτελέσουν τη νέα πραγματικότητα, στοιχίζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίες στην Ιρλανδία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.